Rezultati iskanja za iskalni niz "priprava hrane"

229 zadetkov pages

Previdno pri pripravi hrane v foliji
  • sreda, 24. avgust 2016

Pečenje na žaru na aluminijski foliji ni povsem brez tveganja, saj kovinske delci s folije lahko zaidejo tudi v hrano.

Kako pripraviti popolno zelenjavo
  • sreda, 08. junij 2016

Priprava zelenjave se zdi najbolj preprosta stvar na svetu – operete, narežete, vržete v lonec in je. Toda ni.

Kako pripravljati gobe?
  • ponedeljek, 03. julij 2017

Hranljive snovi v gobah boste najbolje zadržali, če jih boste pripravljali v mikrovalovni pečici ali na žaru, so objavili španski znanstveniki. Tako boste namreč zadržali več antioksidantov, kot če bi gobe kuhali ali jih pražili, pišejo v reviji …

Inštitut za varovanje zdravja RS svari ob podražitvah prehrane
  • sreda, 02. februar 2011

Strokovnjaki Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije (IVZ) opozarjajo, da bi lahko prebivalci zaradi podražitev hrane posegali po cenejših živilih, ki pa za zdravje niso tako ugodni, zato svetujejo, naj bomo pri izbiri živil pozorni tudi na …

Poletna priporočila za ohranjanje zdravja
  • ponedeljek, 08. julij 2013

Na Zavodu za zdravstveno varstvo Celje svetujejo, da med poletnimi počitnicami upoštevamo preproste previdnostne ukrepe, s katerimi zavarujemo svoje zdravje tedaj, ko smo v bazenskih kopališčih, ob morju ali se zadržujemo kje drugje v naravi. Na piknikih …

Priporočila za varnost živil na piknikih
  • sreda, 10. julij 2013

Na piknikih pripravljamo hrano največkrat v improviziranih pogojih, ob visokih zunanjih temperaturah, običajno brez tekoče pitne vode, zadostnih hladilnih naprav in delovnih površin ter pripomočkov in opreme. Zato mora biti priprava hrane enostavna in …

Gob ne smemo pogrevati – pa to drži?
  • ponedeljek, 05. avgust 2013

Splošno veljavno mnenje, da gobjih jedi ne gre pogrevati, saj naj bi bile strupene, je zabloda. Okusne in hranljive gobe so v kuhinji nadvse uporabne. Jemo jih sveže, konzervirane in sušene, kot glavno jed, prilogo, začimbo … Toda številne hranilne …

Babičini nasveti pri kuhanju jajc
  • sreda, 29. maj 2019

Jajce, simbol popolnosti in zametek življenja, je bilo nekdaj sezonsko živilo, zdaj pa je dostopno čez celo leto. Zelo priljubljeno je zaradi vrednih sestavin in številnih načinov priprave.