Mleko je zakladnica hranil, ki izgrajujejo in obnavljajo človeški organizem, mu dajejo energijo in uravnavajo njegove funkcije. Ker vsebuje esencialne (nujno potrebne) aminokisline (te so del beljakovin), esencialne maščobne kisline (te so del različnih …
Ali je mleko zdravo ali ne? Je primerno samo za otroke, za starejše ljudi pa ne? Kaj je s primernostjo mleka z dodatki in tistega, ki ga kupimo na mlekomatih? V zadnjih nekaj letih je bilo o vlogi mleka v prehrani slišati številne nasprotujoče si …
Ob svetovnem dnevu osteoporoze, 20. oktobru, nacionalna združenja za osteoporozo po vsem svetu organizirajo akcije ozaveščanja, s katerimi želijo opozoriti na eno najpogostejših kroničnih bolezni, za katero trpi vsaka tretja ženska in vsak peti moški, …
Uživanje surovega mleka iz mlekomata je pri ljudeh vedno bolj priljubljeno, vse več pa je tudi pomislekov glede njegove higiene in varnosti. Pomisleki niso vedno brez osnove, kar je pokazal tudi test v septembrski reviji VIP, ki so ga izvedli na Zvezi …
Mlekarna je prvi in za zdaj edini slovenski živilski proizvajalec s certifikatom Brez GSO (brez gensko spremenjenih organizmov), ki ga podeljuje Inštitut za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru. Certifikat zagotavlja, da so vsi izdelki blagovne …
Ljubitelji jogurta naj bi sodeč po novi raziskavi uživali bolj uravnoteženo prehrano in dobili več pomembnih hranil od ljudi, ki ne marajo predelanih mlečnih izdelkov. Kot skupina naj bi ljudje, ki radi jedo jogurt, pogosteje posegali tudi po drugi …
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Zveza slovenske podeželske mladine sta danes razglasili zmagovalca 10. izbora Inovativna mlada kmetica/Inovativni mladi kmet. Zmagovalec izbora Anton Kukenberger iz okolice Trebnjega prihaja z govedorejske …
Sir je eno najbolj oboževanih živil, ki se je v zadnjem času znašlo na seznamu hrane, ki jo je bolje preskočiti, zlasti tiste polnomastne. Na veliko srečo vseh oboževalcev se to priporočilo kaže kot zgrešeno.