Rezultati iskanja za iskalni niz "kuhanje"

12 zadetkov pages

Pred kuhanjem zmečkajte česen
  • petek, 22. november 2013

Argentinski raziskovalci so prepričani, da je mečkanje česna pred kuhanjem nemara najboljši način za ohranjanje njegovih aktivnih snovi. Česen vsebuje snovi, ki pomagajo preprečevati nastajanje krvnih strdkov. Med kuhanjem se veliko aktivnih snovi, ki …

Trije nasveti za prihranek časa pri kuhanju
  • sreda, 29. april 2020

1. Ne odmrzujte rib – iz zamrzovalnika jo neposredno postavite v posodo za pečenje, praženje, dušenje ali kuhanje in zelo kmalu se bo odtajala. Ob tem se med tajanjem sokovi iz ribe mešajo z omako, tekočino, v kateri se pripravlja, kar daje jedi veliko …

Marko Magajne – nova Tuševa kuharska zvezda
  • petek, 14. maj 2010

Tekmovanje najboljših obetavnih kuharjev srednješolcev se je končalo. Na terasi Planeta Tuš Koper se je za naslov Tuševa kuharska zvezda 2010 v vzporednem kuhanju, ki je potekalo pred očmi povabljenih, pomerilo šest finalistov. Najboljšo in najizvirnejšo …

Kuharji jedo najbolj nezdravo
  • sreda, 29. junij 2011

Raziskava, opravljena v Veliki Britaniji, kaže, da imajo kuharji več nezdravih prehranjevalnih navad kot pripadniki vseh drugih poklicev. Najmanj takšnih navad imajo ljudje, zaposleni v oglaševalskih agencijah, ki tudi sicer živijo najbolj zdravo. V …

Delavnica: Divja hrana
  • sreda, 14. julij 2010

Na dvodnevni delavnici, ki jo boste prvi večer otvorili s predavanjem o divji zelenjavi, boste imeli priložnost podrobneje spoznati različna rastišča, vrste užitnih samoniklih rastlin ter načine priprave. Vsak dan se boste odpravili na drugo rastišče …

V novi tiskani Vivi
  • sreda, 29. junij 2011

V novi tiskani Vivi preberite:

Mlekomati pod drobnogledom
  • četrtek, 08. september 2011

Uživanje surovega mleka iz mlekomata je pri ljudeh vedno bolj priljubljeno, vse več pa je tudi pomislekov glede njegove higiene in varnosti. Pomisleki niso vedno brez osnove, kar je pokazal tudi test v septembrski reviji VIP, ki so ga izvedli na Zvezi …

Kuhajmo z dr. Vinod Vermo, svetovno znano pisateljico in učiteljico ajurvede
  • petek, 16. maj 2014

Enodnevni seminar kjer se bomo učili temeljev ajurvedskega prehranjevanja, skupaj kuhali in pokušali naše kuharske mojstrovine Program: Uvod v temelje ajurvedskega prehranjevanja: 90 minut Skrivnostna moč začimb: 45 minut Kuharski tečaj in kosilo: 3 …