Rezultati iskanja za iskalni niz "kislo zelje"

30 zadetkov pages

Kislo zelje za pomoč preobloženemu želodcu
  • četrtek, 07. januar 2021

Sezona kislega zelja je v polnem teku. Še sreča, saj je kislo zelje eno najbolj zdravih živil v zimskem času. O tem se strinjajo vsi prehranski strokovnjaki, ki priporočajo uživanje kislega zelja tudi takrat, ko želodec preobremenimo z obilnimi obroki …

VIP test: enajst od trinajstih vzorcev kislih kumaric skladnih s predpisi
  • petek, 21. januar 2011

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je v najnovejši številki potrošniške revije VIP objavila primerjalni test kislih kumaric. Enajst od trinajstih testiranih vzorcev je ustrezalo zakonsko predpisanim določilom za kisle kumarice, vendar bi v splošnem …

Predavanje dr. Luke Krušiča o pomenu kislo-bazičnega ravnovesja za zdravje človeka
  • četrtek, 10. februar 2011

Oli Lukner vas vabi na predavanje dr. Luke Krušiča o pomenu kislo-bazičnega ravnovesja za zdravje človeka. Dr. Krušič je veterinar, homeopat, osteopat in doktor kitajske tradicionalne medicine, ki sodeluje z novodobnimi znanstveniki po vsem svetu. S …

Folna kislina ključna za zdrav razvoj zarodka
  • četrtek, 30. junij 2011

Slovenijo je nedavno obiskal eden vodilnih evropskih strokovnjakov za človeško genetiko prof. dr. Andrew E. Czeizel, znan zagovornik preventive prirojenih okvar pri novorojenčkih. Czeizel je v začetku 70-ih let vodil prvo klinično raziskavo o preprečevanju …

Skupina Panvita predstavila smernice zdravega prehranjevanja in pomen ugodnega razmerja med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami v prehrani
  • četrtek, 30. junij 2011

Skupina Panvita je na novinarski konferenci, ki je potekala v restavraciji Angel v Ljubljani, predstavila smernice zdravega prehranjevanja, svoja prizadevanja na področju razvoja zdravih izdelkov ter rezultat teh prizadevanj - svinjsko meso z ugodnim …

Z zeljem do zdravja
  • petek, 09. december 2011

Smo sredi zime, ki je čas prehladov ter gripe, pa tudi kislega in svežega zelja, ki nas nasiti, ščiti in pozdravi, saj premore številne blagodejne učinke. Vsakodnevno uživanje kislega zelja krepi imunski sistem, saj vsebuje obilo vitamina C ter drugih …

Vlaknine in omega 3 maščobne kisline za zdrave dlesni
  • torek, 13. marec 2012

Ameriški znanstveniki z Univerze v Bostonu so v nedavni raziskavi, objavljeni v reviji Journal of the American Geriatrics Society , ugotovili, da je pogostejši vnos hrane, bogate z vlakninami, povezan z manjšim tveganjem za nastanek bolezni obzobnih …

ZDA proti transmaščobnim kislinam
  • četrtek, 02. julij 2015

Ameriška vlada namerava v naslednjih treh letih iz industrijsko izdelanih živil skorajda v celoti izločiti transmaščobne kisline, saj je njihovo uživanje povezano z nastankom srčnih bolezni. Uprava za hrano in zdravila (FDA) je na osnovi izsledkov …