Rezultati iskanja za iskalni niz "kis"

32 zadetkov pages

VIP test: enajst od trinajstih vzorcev kislih kumaric skladnih s predpisi
  • petek, 21. januar 2011

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je v najnovejši številki potrošniške revije VIP objavila primerjalni test kislih kumaric. Enajst od trinajstih testiranih vzorcev je ustrezalo zakonsko predpisanim določilom za kisle kumarice, vendar bi v splošnem …

Predavanje dr. Luke Krušiča o pomenu kislo-bazičnega ravnovesja za zdravje človeka
  • četrtek, 10. februar 2011

Oli Lukner vas vabi na predavanje dr. Luke Krušiča o pomenu kislo-bazičnega ravnovesja za zdravje človeka. Dr. Krušič je veterinar, homeopat, osteopat in doktor kitajske tradicionalne medicine, ki sodeluje z novodobnimi znanstveniki po vsem svetu. S …

Folna kislina ključna za zdrav razvoj zarodka
  • četrtek, 30. junij 2011

Slovenijo je nedavno obiskal eden vodilnih evropskih strokovnjakov za človeško genetiko prof. dr. Andrew E. Czeizel, znan zagovornik preventive prirojenih okvar pri novorojenčkih. Czeizel je v začetku 70-ih let vodil prvo klinično raziskavo o preprečevanju …

Skupina Panvita predstavila smernice zdravega prehranjevanja in pomen ugodnega razmerja med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami v prehrani
  • četrtek, 30. junij 2011

Skupina Panvita je na novinarski konferenci, ki je potekala v restavraciji Angel v Ljubljani, predstavila smernice zdravega prehranjevanja, svoja prizadevanja na področju razvoja zdravih izdelkov ter rezultat teh prizadevanj - svinjsko meso z ugodnim …

Vlaknine in omega 3 maščobne kisline za zdrave dlesni
  • torek, 13. marec 2012

Ameriški znanstveniki z Univerze v Bostonu so v nedavni raziskavi, objavljeni v reviji Journal of the American Geriatrics Society , ugotovili, da je pogostejši vnos hrane, bogate z vlakninami, povezan z manjšim tveganjem za nastanek bolezni obzobnih …

ZDA proti transmaščobnim kislinam
  • četrtek, 02. julij 2015

Ameriška vlada namerava v naslednjih treh letih iz industrijsko izdelanih živil skorajda v celoti izločiti transmaščobne kisline, saj je njihovo uživanje povezano z nastankom srčnih bolezni. Uprava za hrano in zdravila (FDA) je na osnovi izsledkov …

Acetilsalicilna kislina ne zdravi atrijske fibrilacije
  • sreda, 17. avgust 2016

Več kot tretjina bolnikov z motnjami srčnega ritma, znanim kot atrijska fibrilacija, ne prejema antikoagulantov, čeprav bi jih morali zaradi preventive pred najhujšo posledico nezdravljene atrijske fibrilacije, in sicer možgansko kapjo.

Omega-3 maščobne kisline za hitrejše okrevanje od infarkta
  • petek, 09. september 2016

Zaradi visokih odmerkov omega-3 maščobnih kislin, ki so jih uživali šest mesecev po infarktu, so imeli bolniki izboljšano srčno funkcijo in manj brazgotin na srcu.