Rezultati iskanja za iskalni niz ""

1000 zadetkov pages

Čedalje več otrok potrebuje očala
  • torek, 01. oktober 2019

Britanska raziskava je pokazala, da se je število njihovih otrok, starih od 13 do 16 let, ki potrebujejo očala, v zadnjih desetih letih podvojilo. Za to naj bi bil kriv čas, ki ga preživijo pred zasloni.

Krvodajalske akcije v oktobru
  • torek, 01. oktober 2019

Vabimo vas, da se udeležite ene izmed krvodajalskih akcij v mesecu oktobru. Stanje zalog krvi lahko preverite na povezavi: daruj-kri.si .

Grozdje
  • ponedeljek, 30. september 2019

Jesen, ki prihaja, bo zagotovo na vašo mizo prinesla tudi grozdje, čeprav je to danes res dosegljivo vse leto. A če poslušamo naravo in upoštevamo priporočila o uživanju sezonske in lokalne hrane, bo toliko bolj teknilo prav zdaj.

Kava čuva glavo in srce
  • nedelja, 29. september 2019

Kava, ta priljubljeni črni zvarek, brez katerega si večina ne more niti predstavljati začetka dneva, je dolgo veljala za razvado, slabo za naše zdravje, toda v zadnjih letih je vedno več dokazov, da je v resnici povsem nasprotno. Zdaj je popolnoma …

Meditacija za odličen spomin
  • sobota, 28. september 2019

Najstniki imajo običajno precejšnje težave s koncentracijo in spominom, kar dobro vedo vsi starši, ameriški znanstveniki pa trdijo, da imajo preprosto rešitev, in sicer meditacijo. Najstniki, vključeni v program meditacije, dosegajo boljše rezultate …

Prihaja že 19. Festival za tretje življenjsko obdobje
  • petek, 27. september 2019

V Cankarjev dom v Ljubljano med 1. in 3. oktobrom prihaja že 19. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), največji dogodek za starejše v Evropi.

Varna kontracepcija
  • četrtek, 26. september 2019

Raziskava, ki jo je podprlo podjetje Gedeon Richter, ki je zajela nekaj več kot 600 žensk v Sloveniji, starih od 15 do 75 let, je pokazala, da 98 odstotkov žensk pozna hormonsko kontracepcijo kot obliko zaščite pred nosečnostjo, uporablja pa jo le …

Več vlaknin za ostrejši um
  • četrtek, 26. september 2019

Prehrana z visokim deležem vlaknin podpira dobro zdravje možganov, ugotavlja nova študija. Že prejšnje so povezovale uživanje vlaknin z boljšo prebavo in manjšim tveganjem za bolezni srca ter nekatere vrste raka.