Rezultati iskanja za iskalni niz ""

1000 zadetkov pages

300 kalorij manj na dan koristi zdravju
  • ponedeljek, 30. avgust 2021

Znanstveniki že dolgo vedo, da lahko pri laboratorijskih miših podaljšajo življenje, če njihov dnevni kalorični vnos znižajo za deset do 40 odstotkov.

Tunina ali sardine, kaj je bolj zdravo?
  • četrtek, 14. januar 2021

Tunina vsebuje majhne količine živega srebra, ki je zelo strupena in za človeka nevarna snov. Na srečo je vsebnost te težke kovine res majhna, a ko začnemo vnašati prevelike količine tunine, se lahko pojavijo težave.

Zakaj je dobro jesti kruh?
  • nedelja, 10. januar 2021

Kruh je kar naprej na zatožni klopi, saj ga razglašamo za krivca kopičenja kilogramov in demoniziramo zaradi glutena, pri tem pa so po krivici prezrte vse koristi, ki jih kruh prinaša.

Zakaj se vedno zamaši samo ena nosnica?
  • sobota, 09. januar 2021

Zamašen nos je nadležna zadeva, ponavadi pa se nam zdi, da je ena nosnica bolj zamašena od druge. V resnici je tako in za to obstaja tudi znanstvena razlaga. Nos je v resnici pametnejši, kot bi si mislili.

Kislo zelje za pomoč preobloženemu želodcu
  • četrtek, 07. januar 2021

Sezona kislega zelja je v polnem teku. Še sreča, saj je kislo zelje eno najbolj zdravih živil v zimskem času. O tem se strinjajo vsi prehranski strokovnjaki, ki priporočajo uživanje kislega zelja tudi takrat, ko želodec preobremenimo z obilnimi obroki …

Kadilci, jejte mandlje
  • sreda, 06. januar 2021

Če ste med tistimi, ki še niso opustili kajenja, se vsaj potrudite, da vsak dan pojeste pest mandljev.

Zakaj je dobro jesti jajca?
  • ponedeljek, 04. januar 2021

Najnovejše raziskave so zabile še zadnji žebelj v krsto starih trditev, da jajca škodijo zdravju, ter dokazale povsem nasprotno. Jajca v zmernih količinah izjemno pozitivno vplivajo na človekov organizem. Najbolje jih je jesti za zajtrk, zvečer pa se …

Šest mandarin na dan!
  • nedelja, 12. december 2021

Mandarine, ljubke male oranžne žogice so mogočna super hrana, ker pa je zima vrhunec sezone zanje, velja ta sladki, sočni sadež čim bolje izkoristiti.