Rezultati iskanja za iskalni niz "zelišča"

129 zadetkov

Zelišča za utrujene in boleče noge

Če sodite med tiste, ki jim povzročajo preglavice utrujene, boleče in težke noge, si lahko pomagate z nasveti, ki so jih poznale že naše babice. Sprostite občutljive, boleče ali toge mišice z zelišči in eteričnimi olji, ki jih predstavljamo tokrat.

Zeliščar v vsako hišo

Za to, da se je v Sloveniji zanimanje za zdravilne in aromatične rastline tako zelo razvilo, da imamo najbrž največ zeliščarjev na število prebivalcev, imata največje zasluge dva Jožeta (Jože Majes in Jože Kukman), ki svoje znanje neutrudno sejeta po …

Zeliščarska kmetija Plavica

Kmetija Plavica leži v slikoviti dolini Črmošnjice v bližini Dolenjskih Toplic. Čeprav na nadmorski višini 260 metrov, je zaradi bližine Roških gozdov podnebje ostro in podobno tistemu na višjih nadmorskih višinah. »Morda se prav zaradi tega rastline …

Jože Kukman: Zelišča nas trojno nagradijo

Pri svojih osemdesetih letih je gospod Jože Kukman neizmerno navdihujoč sogovornik. Večino svojega življenja je posvetil zdravilnim rastlinam – sprva kot farmacevt v podeželskih lekarnah in pozneje kot zeliščar v cistercijanski opatiji Stična, kjer je …

Kitajska zeliščna medicina

Kitajska zeliščna medicina je empirična veda: ima tri- do štiritisočletno zgodovino neprekinjene uporabe in razvoja, prav tako veliko dokumentov, kjer so znani zdravniki natančno poročali o svojih empiričnih izkušnjah iz klinične prakse.

Domača zeliščna lekarna: Kako začeti?

Tudi vi razmišljate, da bi pripravili svojo zeliščno lekarno? Pa veste, kako začeti? Kdaj in kako nabirati rastline? Kako jih shranjujemo? Katere rastline nabirati, katere njihove dele in kdaj? Preberite v nadaljevanju.

Zelišča za dober spanec

Zelišča oziroma zdravilne rastline, ki nas popeljejo v dober in miren spanec, najpogosteje pripravimo kot čaje z dodanim medom ali kot mlačne kopeli.

Zdravilna zelišča proti spomladanski utrujenosti in za čiščenje telesa

V spomladanskem času, ko postanemo utrujeni, pa ne vemo, zakaj, si lahko nekoliko pomagamo z zdravilnimi zelišči, ki v tem času rastejo v naravi. Iz njih si lahko pripravimo čaje ali pa jih uporabimo v jedeh.