Rezultati iskanja za iskalni niz "zdrava hrana"

1000 zadetkov

Potrošniki na krožniku

Te rastline in še marsikatero drugo vrtnino botaniki uvrščajo v rod potrošnikov (Cichorium L.). Če poenostavimo, lahko rečemo, da se je vse skupaj začelo pri navadnem potrošniku (C. intybus), ki je pri nas razširjen ob poteh, travnikih, starem zidovju, …

Poživljajoči namazi

Namaze navadno pripravljamo z eno vrsto zelišč ali kvečjemu mešanico dveh do treh. Enako velja za začimbe. Sveža zelišča čim drobneje narežemo ali pa jih skupaj z dodatkom nekaj vode s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo. Suha zelišča zdrobimo. Namaz …

Aromatična olja

Aromatična olja vedno pripravljamo iz najkakovostnejšega ekstra deviškega olivnega olja. Takšnega olja ne uporabljamo vsak dan, zato si lahko privoščimo to iz razkošja.

Češnje

Za češnjo ne vemo, kdaj je prišla v naše kraje, strokovnjaki pa domnevajo, da so jo slovanski narodi poznali že v stari domovini.

Breskve

Zdaj vešči kuharji in kuharice sploh ne morejo slediti lastni domišljiji, ko jim pride pod roke ta slasten, sladek in sočen sadež. Pod njihovimi rokami nastajajo najrazličnejši dražljivi pickleji, chutneyji in relishi, ki vso zimo skrbijo, da ne zbledi …

Melone

Divje rastoča melona, ki je doma v Afriki in v Indiji, ima drobne gladke plodove, velike kot sliva in popolnoma brez okusa. Zgodovinarji so zelo različnega mnenja o tem, kdaj je vrtnarjem uspelo z žlahtnjenjem vzgojiti okusne sadeže.

Pospešite presnovo in shujšajte hitreje

Kako hitro presnavljamo kalorije in maščobo, je resda v določeni meri genetsko pogojeno in odvisno od spola, vendar za lahko k njeni pospešitvi veliko prispevate tudi sami. Predstavljamo vam nekaj najnovejših znanstvenih spoznanj o tem, kako pospešiti …

Sadni in zelenjavni sokovi

Sadni, sadno-mlečni in zelenjavni sokovi so energetsko-vitaminsko-mineralna bomba. Poleg tega čistijo telesna tkiva in nevtralizirajo odpadne snovi. Najboljši so sveže pripravljeni, po možnosti iz ekološko gojenega sadja in zelenjave.