Z Zeleno knjigo sem se pobliže spoznala pred slabimi petimi leti in po več kot dvajsetih letih zdravniškega delovanja. Mnogi izmed mojih kolegov, med njimi so odlični zdravniki, je sploh ne poznajo. Zaposlenim v velikih ustanovah, preobremenjenim s …
Bel, rdeč ali rumen, včasih hrustljav in drugič mokast, naklonjen "druženju" z drugimi živili – krompir je običajen in neobičajen hkrati. Gre za eno od najbolj hranljivih rastlin na svetu, ki je takoj po žitih drugo najpomembnejše živilo. Krompir je …
Vsak kamen, ubran z določenim žarkom, ima posebno vlogo in oddaja vibracije, ki imajo zdravilne moči. Dragocenejši je kamen, močnejše energijsko polje ustvari in bolj nas polni s kozmičnimi močmi, ki sevajo v naše okolje. Kamni lahko pritegujejo …
Priprava čajev spada med najstarejše oblike medicinske rabe zdravilnih zelišč. Večino zelišč lahko obdelamo kot poparek in jih nato pijemo kot čaj ali uporabimo za spiranje, grgranje, kopeli … Čeprav je priprava nadvse preprosta, moramo upoštevati …
Sveže stisnjeni sokovi in naravni sokovi, ki so na voljo v specializiranih trgovinah, pomagajo ohranjati zdravje in izboljšujejo počutje. Nekateri med njimi so v tej konkurenci pravi "zvezdniki"; navadno so pripravljeni iz kakega superživila ali izredno …
Pršut ni ravno živilo, ki bi ga uživali samo zaradi zdravilnih učinkov, čeprav ni povsem brez njih. Vsebuje veliko kakovostnih beljakovin, ki telesu podarijo energijo, krepijo imunski sistem in hranijo mišice. Je tudi bogat vir vitamina A – zadosti …
Hujšanje je ena najtežjih nalog s katero se danes sooča marsikdo. Mnogi med vami preizkušate eno shujševalno dieto za drugo, jeste malo in/ali neuravnoteženo, vendar vseeno niste zadovoljni z rezultatom na tehnici. Nekateri posegate po drastičnih …
Ameriška zdravilka, ki že pet let obiskuje tudi Slovenijo, nas uči, kako lahko spremenimo svoje življenje. Prav vsakdo hrepeni po ljubezni in občutku, da je nekaj vreden, vendar večino življenja čutimo, da nismo dovolj dobri, da moramo za to, da bi se …