Rezultati iskanja za iskalni niz "začimba"

61 zadetkov

Moč začimb proti raku

Zakaj v nerazvitem svetu, kljub bolj onesnaženem zraku, vodi, pomanjkanju hrane in medicinske oskrbe zbolevajo za rakom 5- do 30-krat manj kot v “razvitem svetu”? To je vprašanje za milijon dolarjev, dobesedno!

Začimbe in dišavnice: Kako jih gojimo?

Pravega kuharja spoznamo po ustvarjalnosti v uporabi zelišč, ki hrano začini z dišavnicami, poleg tega pa je tudi zdravilna. Danes več v nobeni kuhinji ne smejo manjkati meta, melisa, origano, timijan, rožmarin, bazilika, prav tako kot poper in sol. …

Kako shranjujemo začimbnice in dišavnice

Začimbnice sušimo v senci, na zračnem, suhem prostoru. Zelo primerni so leseni okvirji, prevlečeni z gazo ali raševino. Lahko jih povežemo v šopke, obesimo na glavo in hitro posušimo na prepihu. Posušene shranimo v steklene, temne kozarce z navojem.

Pet najbolj zdravih začimb v vaši kuhinji

Predstavljamo vam pet najbolj zdravilnih začimb, ki bodo ne le izboljšale okus vaše hrane, temveč prispevale k ohranjanju zdravja in celo pomagale pri hitrejšem zdravljenju.

Koriander - ena najstarejših začimb na našem planetu

Pri nas je spregledan in neprepoznaven, mogoče že zaradi specifičnega okusa, ki ga v jedeh nismo vajeni. Pa ga spoznajmo.

Priprava tofuja

Še vedno nisem ugotovila "njami" priprave tofuja. Ker imam rada pikantno hrano ga pred peko začinim z vsemi mogočimi hot začimbami ( kajenski poper, čili, česen..), fliknem na vročega olivca in prelijem s sojino omako. Je sicer kar ok.., ampak nekaj …

Čili

Le kdo si ne želi biti zadovoljen, čimbolj srečen? Sredstvo se ponuja kar iz domačega hladilnika - to je majhna pekoča paprika, imenovana čili.

Za ohranjanje mladosti: - Sredozemska kuhinja

Sredozemska kuhinja je znana in cenjena po vsem svetu. Njene prednosti priznavajo tako zdravniki kot strokovnjaki prehrano. Gre za način priprave preprostih jedi iz naravnih in zdravih sestavin, pri čemer imajo izredno pomembno vlogo dišavnice in olivno …