Rezultati iskanja za iskalni niz "rastlinsko mazilo"

54 zadetkov

Družba The Coca-Cola Company s pijačo AdeZ v Evropi vstopa v kategorijo pijač na rastlinski osnovi
  • Novice
  • petek, 01. junij 2018

Zadnja pridobitev v ponudbi portfelja 'Pijače za življenje' družbe The Coca-Cola Company popularizira pijače na osnovi mandljev, riža, soje, kokosa in ovsa.

Želite rešiti planet? Jejte rastlinsko hrano!
  • Novice
  • petek, 23. avgust 2019

Vse več ljudi se zaveda, kako pomemben je ogljični odtis, ki ga vsak med nami pusti na planetu s svojim načinom življenja. To ne velja le za transport, oblačila in odpadke, temveč tudi za način, na katerega se prehranjujemo.

Rastlinska hrana za manj srčno-žilnih bolezni
  • Novice
  • ponedeljek, 09. september 2019

Tema je neštetokrat prežvečena, a zadnja študija, ki so jo objavili v reviji Journal of the American Heart Association , dokazuje, da imajo ljudje, ki jedo večinoma rastlinsko hrano, manj tveganj za nastanek srčno-žilnih bolezni. Znanstveniki sicer …

Povišan holesterol

Na sistematskem pregledu so mi odkrili, da imam povišan holesterol. Ker imam normalno telesno težo sem popolnoma šokirana. Zanima me, ali obstajajo kakšna naravna sredstva proti holesterolu, ker ne bi rada jemala zdravil?

Nasičene in nenasičene maščobe

Z maščobami velja ravnati zelo previdno, pa ne le v smislu preštevanja kalorij. Za svoje zdravje jih nujno potrebujemo, a le prave in v pravi obliki.

Pozabljene stročnice: Dragocene rastlinske beljakovine

Mihaela Černe v strokovnem priročniku Stročnice (Kmečki glas, Ljubljana, 1997) piše, da sta pri nas daleč najbolj razširjeni stročnici fižol in grah, manj pridelujemo boba, še manj leče in čičerke. Zadnja leta vse več pridelujemo sojo, vendar bolj ali …

Soja - mega beljakovina

Zdaj že vrabci na strehi čivkajo o tem neverjetnem fižolu in o tem, koliko dobrega lahko naredi za zdravje. Mediji hvalijo koristnost soje, nove kuharice razlagajo, kako jo pripravljati, Susan Love, kirurginja in avtorica knjižnih uspešnic o raku na …

Soja - najbolj vsestranska stročnica

Sojo srečujemo kot sestavino mnogih živil: pijač, piškotov, juh, čokolade, sladoleda, omak ... Če soje še niste poizkusili, vas bodo naslednji razlogi morda prepričali, da boste to storili zdaj.