Rezultati iskanja za iskalni niz "priprava hrane"

935 zadetkov

Praznično sladkanje brez slabe vesti

Spomnim se najstniških let, ko smo se s prijateljicami zvečer odpravljale ven. Oče me je vsakič pospremil z besedami: "Bodi pridna in imej se 'fajn'." "To vendar ne gre skupaj!" sam si mislila. "Če bom pridna, se zagotovo ne bom imela 'fajn'." Podobno …

Praznična dilema: Jesti dobro ali zdravo?

Za predjed malce sira in pršuta, čemur sledijo ruska ali francoska solata, juhica, pečenka in obvezni pire krompir, pri katerem nismo varčevali z maslom in smetano. Na koncu pride še potica ali kaka pregrešna tortica z jajci, maslom, orehi in drugimi …

Jejmo v barvah

Večina ljudi se zaveda dejstva, da bi v svojo prehrano morali vključiti več sadja in zelenjave. Toda poleg tega, da je treba pojesti od pet do devet kosov sadja in zelenjave na dan (torej približno kilogram), je za trdno zdravje pomembno tudi to, da …

Afrodiziak na krožniku

Če ste med tistimi, ki imajo radi dobro hrano, je to priložnost, da sebi in partnerju privoščite gurmanski užitek, ki ga boste še dolgo pomnili. Prepričani smo, da boste s pojedino iz afrodiziakov zadeli v polno. Seznam sestavin poiščite v nadaljevanju …

Zdrav način cvrtja

Namesto da bi hrano cvrli v velikih količinah olja, jo raje pecimo v pečici pri zelo visokih temperaturah na povoščenem papirju za pečenje, ki ga poškropimo z oljem za pečenje v pršilu. Testo, v katero povaljamo kose ribe, perutnine, krompir ali drugo …

Zelena solata

Če boste upoštevali spodnje nasvete, bo vaša zelena solata to poletje boljša, kot je bila doslej.

Bučke so zdravilne

Bučke vsebujejo obilo vitaminov in mineralov: betakaroten, vitamine C, B in E, lutein, ki je koristen za oči, ter kalij, fosfor, kalcij, mangan in magnezij. Bučke so lahko prebavljive, zato so priporočljive pri težavah s prebavo. Raziskave kažejo, da …

Ne kuhajmo zelenjave

Med kuhanjem zelenjave iz družine kapusnic, kot so cvetača, brokoli in zelje, se uniči velik del protirakavih snovi, ki jih vsebuje ta zelenjava. Doslej so znanstveniki ugotovili, da ta zelenjava v veliki meri zmanjšuje tveganje za nastanek raka.