Rezultati iskanja za iskalni niz "mlečni izdelki"

222 zadetkov

Parmezan

Čeprav danes najdemo dober parmezan tudi v naših trgovinah, se z okusom, barvo in strukturo le redki približajo kralju parmezanov Parmigiano-Reggiano. Ta sir, ki ga poznavalci uvrščajo v skupino formaggi di grana (trdi siri z zrnasto strukturo), delajo …

Barbra Jerman, TV-voditeljica in novinarka

Hrana je energija in če hočeš dobro porabljati, moraš tudi kakovostno dovajati pravo energijo. Barbra Jerman pravi, da se hrani po občutku, seveda ob osnovnem znanju o tem, kaj je dobro in kaj ni.

Sirarska ali albuminska skuta

Albuminska skuta je rešitev za vse, ki težko prebavljajo mlečne izdelke, a tudi spodbuda vsem, ki v njih uživajo brez težav. Je namreč vir najkakovostnejših beljakovin, kalcija in drugih rudnin. Pravzaprav je sirarska skuta, tako kot njena predhodnica …

Probiotiki na pohodu

Mleko nas spremlja od prvega dne naprej, toda marsikatera resnica o mleku in mlečnih izdelkih ni nikoli zapustila ozkih strokovnih krogov in postala splošno znana. Marsikdo ve, da so probiotiki živi mikroorganizmi in da pozitivno vplivajo na zdravje …

Zajtrk

Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da je skrivnost dobrega počutja v tem, da so kalorije pravilno razporejene čez ves dan. Jutranji obrok mora prinesti približno 20 odstotkov dnevne energije, kosilo 40 odstotkov, večerja 35 odstotkov, preostalih 5 …

Dieta brez mleka

Ali je to mogoče? Ali je sploh zdravo? Tako se bo vprašal marsikdo ob tem naslovu. In seveda, kdaj je to sploh potrebno? Človek redi govedo in uživa kravje mleko že približno osem tisoč let. Glede na starost človeštva je mleko torej "mlado" živilo. …

Kefir in njegova zdravilna moč

Kavkaška ljudstva, ki slovijo po visoki starosti in številnih potomcih, že več stoletij pripravljajo in uživajo kefir kot naravni napitek. Kefir je fermentiran mlečni izdelek s penasto teksturo, rezkim okusom in žametno kislostjo, ki ga uvrščamo med …

Probiotiki - zaužijte prednosti

Ne moremo jih videti, ne začutiti in ne okušati, toda če se znajdejo v mlečnem izdelku, lahko za naše zdravje delajo čudeže. Probiotiki ali dobre bakterije mlečne kisline, ki so vse pogosteje sestavni del jogurta in drugih fermentiranih izdelkov, ne …