Holesterol ima v našem organizmu zelo pomembno vlogo, saj je eden od temeljnih gradnikov celic, zato torej ni mogoče zanikati trditve, češ da »brez holesterola ni življenja«, ki jo pogosto slišimo kot nekakšen pavšalni odgovor našim prizadevanjem za …
»Pred dobrim mesecem mi je umrl brat, star 42 let. Zadela ga je možganska kap. Zelo nas je prizadelo, saj je bil vse svoje življenje zelo športno dejaven, zdravo se je prehranjeval, imel je primerno telesno težo. Njegova smrt je pravi šok. Osebna …
Sijoči vijoličasti jajčevec že od nekdaj velja za zdravilno rastlinsko živilo,zdravniki menijo, da bi bilo treba to večkratno koristno rastlino uživati čim pogosteje. Jajčevec je namreč eden kraljev jesenske kuhinje, saj je odličen vir dragocenih …
Uživanje hrane, bogate s holesterolom, kot so jajca, rdeče meso in maslo, ne pomeni posebnega tveganja za zdravje, kar je seveda v nasprotju s tradicionalnimi pogledi na holesterol. Ameriški odbor za prehranske smernice je sklenil holesterol umakniti …
HDL- oziroma tako imenovani dobri holesterol pri nekaterih ljudeh poveča tveganje za srčno kap, je presenetljiva nova ugotovitev.
Odrasli ljudje imajo 3,8-krat večje tveganje za previsoko raven holesterola v krvi, če so imele to težavo tudi njihove matere, preden so jih rodile.
Citrusi so pravi eliksir zdravja. Zaradi nizke energijske vrednosti zmanjšujejo tveganje za debelost, medtem ko visok delež antioksidantov ščiti pred nastankom številnih kroničnih bolezni.
Britanski znanstveniki sporočajo, da so odkrili povezavo med rednim uživanjem kokosovega olja ter zvišanjem ravni tako imenovanega dobrega ali HDL-holesterola v krvi.