Rezultati iskanja za iskalni niz "zelje"

5 zadetkov pages

Zelje

Čeprav poznamo več vrst in podvrst zelja, pri nas uporabljamo pretežno belo, precej manj pa rdeče zelje. V prehranskem pogledu med njima ni pomembnejše razlike, čeprav rdeče zelje redkeje kisajo za zimo. Zelje uporabljamo vse leto − poleti sveže, ki …

Kislo zelje zelo priljubljeno v joti

Kislo zelje vsebuje velike količine vitaminov, predvsem vitamina C, mineralov, rudnin in vlaknin. Surovo fermentirano zelje spodbuja prebavo in ima probiotično ter protivnetno delovanje. Uživanje kislega zelja upočasnjuje presnovo estrogena, hormona, …

Glavnato zelje (L. Brassica oleraceae capitata)

Glavnato zelje, ki izhaja iz Male Azije in Sredozemlja, se uvršča med kapusnice, kamor prištevamo tudi ohrovt, kolerabo, cvetačo ali karfijolo.

Clea - pevka z eksotičnim pridihom

Najboljšo hrano, kar jih je okusila mlada pevka Clea, je pripravljala njena iraška varuška Sara v Bagdadu, kjer je bila rojena in kjer je živela do sedmega leta starosti.

Kapusnice - dragocena hranila

Ko je konec s poletno zelenjavo, pridejo do besede kapusnice. Saj jih v podobi zgodnjih sort jemo že prej, ampak nekako je njihov čas prav zdaj in potem še dolgo skozi zimo. Vso to čvrsto zelenjavno sorodstvo druži podobna vsebnost hranil in učinkovin, …