Rezultati iskanja za iskalni niz "uravnote��ena prehrana"

240 zadetkov pages

Vegetarijanska prehranska piramida

Zdajšnje stališče medicinskih in nutricionističnih znanosti je, da je vegetarijanska prehrana zdrava in priporočljiva ter da sodi med alternativne vrste prehranjevanja, ki – seveda če je uravnoteženo in je posameznik o njem dobro poučen – deluje najbolj …

Rešite test: kakšen je vaš prehranjevalni IQ?

Danes prisegajo, da je paradižnik zdrava hrana, jutri bo veljalo prav nasprotno. Rastlinska olja so enkrat zdrava, drugič ne. Ne obupajte prehitro - pred vami je preprost kviz, ki vam bo pokazal, da pravilno prehranjevanje ni nujno tudi zapleteno.

Zdrava prehrana in otroci

Hrvaška zdravnica in nutricionistka ter avtorica več priročnikov o zdravi prehrani Lejla Kažinić Kreho je na londonskem Kraljevem kolidžu magistrirala iz klinične prehrane in je članica Britanskega nutricionističnega združenja. Pravi, da so najstniška …

Zdravo prehranjevanje po korakih

Zdravo prehranjevanje ni nujno povezano s špartanskimi pravili, odrekanjem in neokusnimi jedmi. S ščepci preudarnosti pri nakupovanju, odmerjanju in kuhanju zlahka zdravo začinimo svoj jedilnik.

Ekološka prehranska dopolnila

Ekološko, naravno, organsko, bio se vedno pogosteje pojavljajo kot kriteriji pri nakupu tako hrane kot tudi kozmetike, obleke in celo čistil. Táko izbiro lahko narekuje potreba slediti trendom, skrb za lastno zdravje ali pa občutek odgovornosti do …

Alge - Naravni dodatek k prehrani

V zadnjem času sta kot naravni dodatek k prehrani še posebno priljubljeni spirulina in chlorella saj vsebujeta velike količine beljakovin, esencialne aminokisline, klorofil, bogastvo mineralov in vitaminov ter nenasičene maščobne kisline.

Nova prehranska piramida

Razvpita prehranska piramida, ki so jo objavili leta 1992, se zdi čedalje bolj pomanjkljiva. "Piramida je pogubna," celo pravi K. Dun Gifford, teoretik iz Bostona. "Epidemija debelosti med Američani je dokaz, da ne deluje."Kakšna so torej pravila in …

Alge

Najbolj znane alge, ki jih danes uporabljamo za kuhanje in pripravo jedi, so kombu, vakame in nori, spirulina in chlorella pa sta priljubljeni predvsem kot dodatek k prehrani.