Rezultati iskanja za iskalni niz "skuta"

9 zadetkov pages

Sirarska ali albuminska skuta

Albuminska skuta je rešitev za vse, ki težko prebavljajo mlečne izdelke, a tudi spodbuda vsem, ki v njih uživajo brez težav. Je namreč vir najkakovostnejših beljakovin, kalcija in drugih rudnin. Pravzaprav je sirarska skuta, tako kot njena predhodnica …

Skuta - nepogrešljivi del vsake diete

Skuta je zelo kakovosten vir beljakovin, ki so v primerjavi s številnimi drugimi veliko lažje prebavljive in celo pomagajo pri zaprtju, napetosti v trebuhu in zgagi. Vrsta aminokislin skrbi za pravilno delovanje jeter in imunskega sistema, a tudi za …

Siri z žlahtno plesnijo

Sirov z žlahtno plesnijo je kar precej, vendar sta najbrž najbolj znamenita, zagotovo pa najbolj razširjena francoski roquefort in italijanska gorgonzola. Ta sira se razlikujeta že v osnovi: roquefort tradicionalno pripravljajo iz ovčjega mleka, …

Feta sir

Najbrž pri feta siru največkrat takoj pomislimo na grško solato. Nič čudnega. Grška solata je v času, ko se pojavijo na tržnicah na soncu dozoreli paradižniki, skoraj obvezna vsakodnevna jed, pa čeprav smo neskončno oddaljeni od grškega sončnega sveta. …

Parmezan

Čeprav danes najdemo dober parmezan tudi v naših trgovinah, se z okusom, barvo in strukturo le redki približajo kralju parmezanov Parmigiano-Reggiano. Ta sir, ki ga poznavalci uvrščajo v skupino formaggi di grana (trdi siri z zrnasto strukturo), delajo …

Sirotkine beljakovine - najkakovostnejše beljakovine!

Sirotkine beljakovine so najkakovostnejše beljakovine, kar jih lahko dobimo s hrano. Med prebavo in presnovo imajo največji izkoristek in najvišjo biološko vrednost – večjo kot jajčni beljak. Globulini so nosilci varovalnih snovi, ki krepijo imunski …

Sirotka - hranilo, zdravilo in še veliko več!

Razstrupljevalno-krepčilna kura s sirotko, traja od 1 do 3 tedne. Medtem dnevno spijemo vsaj liter, raje dva litra sirotke, uživamo malodane postno hrano in se veliko gibljemo. Sirotko pijemo po kozarcih (2 dcl) in skupno količino razporedimo skozi …

Beljakovine - biološka masa

Beljakovine so glavna sestavina opornih tkiv v človekovem telesu; pravimo jim tudi biološka masa. Beljakovine pa niso samo v kosteh, koži, mišicah in organih, temveč tudi v encimih, hormonih, so prenašalci različnih snovi v krvi … V nasprotju z …