Rezultati iskanja za iskalni niz "rastlinska hrana"

402 zadetkov pages

Lan, laneno olje in lanena semena

Tri. To nas zanima. Kajti tri je bolj mega kot šest, čeprav sta v jedru obe enako mega. Da, čisto navadna kemija nas pripravi, da se znamo izražati v takih šifrah. Omega tri. Omega šest. Je kdo omenil omega devet? Pa so čisto navadna olja.

Najboljši rastlinski viri kalcija

Četudi ne uživate veliko živalskih izdelkov, lahko s skrbno izbiro rastlinskih živil vnesete več kalcija.

Dobre in slabe maščobe se razlikujejo po − količini

Še pred nekaj desetletji so »krepkejše« ljudi visoko cenili − s svojo postavo so drugim vlivali spoštovanje. Ti ljudje so navadno pripadali bogatemu sloju in živeli v blaginji, ki je bila širšemu krogu prebivalstva nedostopna. Maščobe so bile snovi, …

Bogatenje živil s hranili

Pijača, ki znižuje raven holesterola? Energetske ploščice proti raku? Z Vivo odkrijte, kaj se skriva za zadnjim poskusom bogatenja hrane, ki lahko pomaga zdravju?

Zdrava hrana, ki redi

Naslov članka nemara zveni protislovno, njegovo ključno sporočilo pa je, da dietna hrana ni nujno hrana brez kalorij in maščob, zato je tudi ne moremo uživati v neomejenih količinah in brez posledic, ki bi se kazale na postavi. Glavno načelo vsake …

Funkcionalna hrana

Potrošniki ne poznajo dovolj izraza funkcionalna hrana, večinoma pa podpirajo bogatenje hrane s funkcionalnimi sestavinami, kot so vitamini, minerali, dietne vlaknine … Sprejemanja takšne hrane je odvisno predvsem od tega, v kolikšni meri se potrošnik …

GDA oznake na hrani

Od maja je v Sloveniji mogoče na izbranih živilih najti podatke o »dnevni orientacijski vrednosti« (Guideline Daily Amounts) oziroma o tem, koliko kilokalorij in ključnih hranil vsebuje živilo glede na dnevne potrebe, preračunane na vnos 2000 kcal.

Zakaj ste po nekateri hrani lačni?

Nekoč so mislili, da se mora človek, preden se poda v nove zmage, do sitega najesti, zdaj pa je poudarek predvsem na tem, da mora zaužiti obilo koristnih hranilnih snovi. V moderni dobi namreč hrana včasih le navidezno zasiti, naše telo pa pusti lačno. …