Rezultati iskanja za iskalni niz "pijača"

17 zadetkov pages

Vroče pijače za hladne dni

Preskrbimo si zelišča, čaje, začimbe in druge dodatke z ogrevajočimi lastnostmi ter se lotimo prijetnega opravila priprave pijač, ki nas bodo ogrele. Če nas pozimi rado zebe, se poleg tega izogibamo hrane, ki hladi, vsaj če jo pojemo v večjih količinah. …

Pijača in hrana za zdravo poletje

Kadar se skušamo znajti v množici informacij, ki gradijo labirint zdravja in prehrane, priskoči na pomoč živahna preprostost. Domenimo se lahko, da je zdrava hrana ekološko ali drugače naravno pridelana, čim manj predelana, sezonska in raznovrstna. Če …

Sok, nektar in osvežilna pijača

Poznate razliko med sokom, nektarjem in osvežilno pijačo? Oboje natočimo v kozarec in nam teče po grlu, toda razlika je velika. Sokovi in nektarji so del zdrave prehrane, saj ohranjajo vso dragoceno vrednost sadja. S pitjem tega sadja v tekoči obliki …

Treznejši smo uspešnejši

Alkohol je v Sloveniji eden od ključnih zdravstvenih in socialnih problemov, ekonomska škoda, ki jo povzroča, pa močno presega koristi, ki jih državi prinašata proizvodnja in prodaja alkohola. Kljub črni statistiki je bilo omejitev uživanja alkohola …

Z mlečnokislinsko fermentirano pijačo do zdravega črevesja

Da bolezen tiči v debelem črevesu, je bilo znano že starim Grkom - in to še zdaj vedo vsi, ki znajo gledati na telo kot celoto. Kajti "tam spodaj" lahko tiči marsikaj, česar ni treba, in razmerje sil črevesnega drobnoživlja je lahko skrajno neprimerno. …

Rooibos - rdeči čaj

Rooibos je doma iz Južne Afrike, natančneje iz gorovja Cedarberg v bližini Capetowna. Rdeči grm (lat. Aspalathus linearis), so prvi začeli uporabljati domačini. Divje rastočo rastlino so sušili na soncu in iz nje pripravljali okusen napitek, ki jim je …

Zelenjavni sokovi - sveže stisnjeni

Če bi me nekdo postavil pred dejstvo, naj vržem skozi okno sokovnik ali štedilnik, bi se brez pomisleka odločil za slednjega. Resda bi se z opravilom precej bolj namučil, kot če bi skozi okno zabrisal sokovnik, in še pomoč bi potreboval, toda izbira …

Kombuča

Kultura kombuče je podobna kisovi matici in je združba kvasovk in ocetnokislinskih bakterij. Izvira z Daljnega vzhoda, kjer jo uporabljajo že kakih dva tisoč let. V Evropo je prišla iz Rusije, kjer jo že dolgo pijejo kot osvežilni in zdravilni napitek, …