Rezultati iskanja za iskalni niz "mlečni izdelki"

72 zadetkov pages

Sirotkine beljakovine - najkakovostnejše beljakovine!

Sirotkine beljakovine so najkakovostnejše beljakovine, kar jih lahko dobimo s hrano. Med prebavo in presnovo imajo največji izkoristek in najvišjo biološko vrednost – večjo kot jajčni beljak. Globulini so nosilci varovalnih snovi, ki krepijo imunski …

Jesti zdravo

Jesti zdravo je preprosteje, kot si mislite. Za začetek si oglejte, kako se prehranjuje vaša družina – in začnite načrtovati. Ni vam treba takoj in v celoti izločiti nasičene maščobe ali jedila z visoko vsebnostjo holesterola. Preprosto vsak dan …

Feta sir

Najbrž pri feta siru največkrat takoj pomislimo na grško solato. Nič čudnega. Grška solata je v času, ko se pojavijo na tržnicah na soncu dozoreli paradižniki, skoraj obvezna vsakodnevna jed, pa čeprav smo neskončno oddaljeni od grškega sončnega sveta. …

Parmezan

Čeprav danes najdemo dober parmezan tudi v naših trgovinah, se z okusom, barvo in strukturo le redki približajo kralju parmezanov Parmigiano-Reggiano. Ta sir, ki ga poznavalci uvrščajo v skupino formaggi di grana (trdi siri z zrnasto strukturo), delajo …

Barbra Jerman, TV-voditeljica in novinarka

Hrana je energija in če hočeš dobro porabljati, moraš tudi kakovostno dovajati pravo energijo. Barbra Jerman pravi, da se hrani po občutku, seveda ob osnovnem znanju o tem, kaj je dobro in kaj ni.

Sirarska ali albuminska skuta

Albuminska skuta je rešitev za vse, ki težko prebavljajo mlečne izdelke, a tudi spodbuda vsem, ki v njih uživajo brez težav. Je namreč vir najkakovostnejših beljakovin, kalcija in drugih rudnin. Pravzaprav je sirarska skuta, tako kot njena predhodnica …

Probiotiki na pohodu

Mleko nas spremlja od prvega dne naprej, toda marsikatera resnica o mleku in mlečnih izdelkih ni nikoli zapustila ozkih strokovnih krogov in postala splošno znana. Marsikdo ve, da so probiotiki živi mikroorganizmi in da pozitivno vplivajo na zdravje …

Zajtrk

Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da je skrivnost dobrega počutja v tem, da so kalorije pravilno razporejene čez ves dan. Jutranji obrok mora prinesti približno 20 odstotkov dnevne energije, kosilo 40 odstotkov, večerja 35 odstotkov, preostalih 5 …