Rezultati iskanja za iskalni niz "margarina"

6 zadetkov pages

Margarina nič več na slabem glasu

Izdelana iz rastlinskih maščob kot bolj zdrava zamenjava za maslo je bila margarina dolgo predmet številnih razprav o njeni škodljivosti oziroma koristnosti za zdravje. Zlasti sporen je bil proces pridobivanja margarine (hidrogenizacija maščobe), pri …

Maščobe - koristne in škodljive

V evropski prehranski piramidi so maščobe dolgo spadale med »grešna« živila, ki naj bi jih uživali v čim manjših količinah. Tudi raziskovalci so dolga desetletja ugotavljali, da s to piramido marsikaj ni v redu. Tako smo naposled dobili novo prehransko …

Potrošniki na krožniku

Te rastline in še marsikatero drugo vrtnino botaniki uvrščajo v rod potrošnikov (Cichorium L.). Če poenostavimo, lahko rečemo, da se je vse skupaj začelo pri navadnem potrošniku (C. intybus), ki je pri nas razširjen ob poteh, travnikih, starem zidovju, …

Zakaj je dobro poznati raven holesterola v krvi?

Raziskave kažejo, da ima v Sloveniji več kot 70 odstotkov ljudi povišano raven skupnega in slabega (LDL) holesterola. Podatki so zaskrbljujoči, saj je povišan holesterol eden ključnih dejavnikov tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja.

3-tedensko testiranje: Preizkusite Becel pro.activ

Zvišana raven holesterola nima posebnih zunanjih znakov, zato obiščite ambulanto, kjer vam ga izmerijo. Če boste po meritvi ugotovili, da je raven nad priporočili, lahko holesterol učinkovito znižate s pomočjo rastlinskih sterolov, ki jih vsebuje …

Hej, holesterol, zdaj te bom premagal!

To bi bila odločitev, ki bi v znatni meri pripomogla k temu, da bi izboljšali ali ohranili zdravje srca in si tako podaljšali ali morda celo rešili življenje. Žal sodijo srčno-žilne bolezni med tiste, ki nas najbolj ogrožajo. Čas je, da nehamo tiščati …