Rezultati iskanja za iskalni niz "klopi"

9 zadetkov pages

Greste v naravo? Na interaktivnem zemljevidu preverite, ali se tudi v vašem kraju pojavlja klopni meningoencefalitis!

S toplimi dnevi znova oživijo tudi klopi, kar pomeni, da moramo imeti v mislih tudi možnost, da s sprehoda in preživljanja prostega časa v naravi ne prinesemo domov neželenega zajedalca. Klopi ne povzročajo le neprijetnega ugriza, ki srbi in na mestu …

Kako pravilno odstraniti klopa?

Ugrizi klopov nas lahko doletijo od spomladi pa vse do novembra. Če niso okuženi s klopnim meningoencefalitisom ali limsko boreliozo običajno ne povzročijo večjih nevšečnosti, razen srbenja ali otekline.

Naravna zaščita pred klopi

Spomladi se več gibljemo v naravi, obenem pa je v teh dneh tudi več priložnosti za srečanje s klopi, pred katerimi se lahko zaščitimo povsem naravno.

Naravna zaščita pred klopi

Da klopi prežijo na nas z dreves in se kot pajki spustijo na nič hudega sluteče mimoidoče, je ljudska vraža. Klop se zadržuje v vegetaciji do višine kolen odraslega človeka.

Klopi. Kako varno v naravo?

Vse kaže, da postajajo klopi najnevarnejša pošasti naših gozdov. Medtem ko medvedi vsako leto ogrozijo le peščico ljudi, klopi dodobra zagrenijo življenje 3000 do 6000 ljudem, ki zbolijo za boreliozo, pa še 250 do 300, ki zbolijo za klopnim meningitisom. …

Nad borelijo z elektroakupunkturo po Vollu

Borelija se je v Sloveniji v zadnjih letih zelo razširila. Toplo podnebje in obilica ji namreč omogočata ugodne razmere za širjenje. Največja obolelost je od aprila do oktobra. Vse bolj se širi tudi po Avstriji, južni Nemčiji, Italiji in na sever.

Maščobe - koristne in škodljive

V evropski prehranski piramidi so maščobe dolgo spadale med »grešna« živila, ki naj bi jih uživali v čim manjših količinah. Tudi raziskovalci so dolga desetletja ugotavljali, da s to piramido marsikaj ni v redu. Tako smo naposled dobili novo prehransko …

Gluten na zatožni klopi

Ste tudi vi opazili, da je v trgovinah v zadnjem času vedno več polic z izdelki brez glutena? Internet in socialna omrežja so preplavljeni z recepti in nasveti, kako iz prehrane izločiti cele skupine živil. Dobrodošli v dobi izključitvenih diet.