Rezultati iskanja za iskalni niz "jogurt"

8 zadetkov pages

Jogurt - lonček, poln zdravja

Jogurt je bogat vir beljakovin, kalcija, kalija in vitaminov iz skupine B.  Povrhu je lahko prebavljiv, saj dodane kulture razgradijo laktozo, zaradi česar ga lahko uživajo tudi vsi, ki so občutljivi na mleko. Probiotiki imajo številne druge …

Njegovo veličanstvo Jogurt

Jogurti so v prehrani vse bolj priljubljeni. Včasih so jih prodajali v lekarnah. Že dolgo znane zdravilne lastnosti jogurta pa so vedno nov izziv. Njegovo uživanje blagodejno vpliva na imunski in prebavni sistem ter s tem na splošno zdravje.

Soja - najbolj vsestranska stročnica

Sojo srečujemo kot sestavino mnogih živil: pijač, piškotov, juh, čokolade, sladoleda, omak ... Če soje še niste poizkusili, vas bodo naslednji razlogi morda prepričali, da boste to storili zdaj.

Beljakovine

Beseda protein, tujka za beljakovino, izhaja iz grške besede protos, ki pomeni prvi element. Beljakovine so ključnega pomena za rast, dobro delovanje in pravilno strukturo vseh živih celic. Hormoni, kot so inzulin, kontrolne ravni krvnega sladkorja in …

Probiotiki na pohodu

Mleko nas spremlja od prvega dne naprej, toda marsikatera resnica o mleku in mlečnih izdelkih ni nikoli zapustila ozkih strokovnih krogov in postala splošno znana. Marsikdo ve, da so probiotiki živi mikroorganizmi in da pozitivno vplivajo na zdravje …

Zajtrk

Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da je skrivnost dobrega počutja v tem, da so kalorije pravilno razporejene čez ves dan. Jutranji obrok mora prinesti približno 20 odstotkov dnevne energije, kosilo 40 odstotkov, večerja 35 odstotkov, preostalih 5 …

Probiotiki - zaužijte prednosti

Ne moremo jih videti, ne začutiti in ne okušati, toda če se znajdejo v mlečnem izdelku, lahko za naše zdravje delajo čudeže. Probiotiki ali dobre bakterije mlečne kisline, ki so vse pogosteje sestavni del jogurta in drugih fermentiranih izdelkov, ne …

Kosmiči - Muesli

Muesli je priročna zadeva, pa ne samo zato, ker ga zjutraj preprosto stresemo na krožnik, prelijemo z mlekom ali jogurtom in že imamo zajtrk, temveč tudi zato, ker si ga lahko vsak član družine naredi po svojem okusu.