Rezultati iskanja za iskalni niz "gnili mlečni zobje"

36 zadetkov pages

Z mlečnokislinsko fermentirano pijačo do zdravega črevesja

Da bolezen tiči v debelem črevesu, je bilo znano že starim Grkom - in to še zdaj vedo vsi, ki znajo gledati na telo kot celoto. Kajti "tam spodaj" lahko tiči marsikaj, česar ni treba, in razmerje sil črevesnega drobnoživlja je lahko skrajno neprimerno. …

Sirotkine beljakovine - najkakovostnejše beljakovine!

Sirotkine beljakovine so najkakovostnejše beljakovine, kar jih lahko dobimo s hrano. Med prebavo in presnovo imajo največji izkoristek in najvišjo biološko vrednost – večjo kot jajčni beljak. Globulini so nosilci varovalnih snovi, ki krepijo imunski …

Zobne ščetke, ki rastejo na drevesu

Prototip sodobne zobne ščetke je nastal pred približno dvesto leti, zobna krema, kakršno uporabljamo zdaj, pa pred približno sto leti. Kako pa so ljudje skrbeli za ustno higieno predtem? Kakšne pripomočke so uporabljali? Take, ki zrastejo na drevesu, …

Jesti zdravo

Jesti zdravo je preprosteje, kot si mislite. Za začetek si oglejte, kako se prehranjuje vaša družina – in začnite načrtovati. Ni vam treba takoj in v celoti izločiti nasičene maščobe ali jedila z visoko vsebnostjo holesterola. Preprosto vsak dan …

Feta sir

Najbrž pri feta siru največkrat takoj pomislimo na grško solato. Nič čudnega. Grška solata je v času, ko se pojavijo na tržnicah na soncu dozoreli paradižniki, skoraj obvezna vsakodnevna jed, pa čeprav smo neskončno oddaljeni od grškega sončnega sveta. …

Parmezan

Čeprav danes najdemo dober parmezan tudi v naših trgovinah, se z okusom, barvo in strukturo le redki približajo kralju parmezanov Parmigiano-Reggiano. Ta sir, ki ga poznavalci uvrščajo v skupino formaggi di grana (trdi siri z zrnasto strukturo), delajo …

Barbra Jerman, TV-voditeljica in novinarka

Hrana je energija in če hočeš dobro porabljati, moraš tudi kakovostno dovajati pravo energijo. Barbra Jerman pravi, da se hrani po občutku, seveda ob osnovnem znanju o tem, kaj je dobro in kaj ni.

Sok - ni vse, kar teče

Izbira ni bila še nikoli večja, kakovost še nikoli bolj vprašljiva. Tako bi lahko na kratko opisali ponudbo na policah s sokovi, nektarji, sadnimi in različnimi osvežilnimi pijačami. V zavesti navadnega potrošnika je sok tekočina, stisnjena iz sadeža …