Rezultati iskanja za iskalni niz "ekološko pridelana zelišča"

141 zadetkov pages

Zdrave in bolne zdravilne rastline

Fitoterapija postaja sestavni del, dopolnilo ali celo osnovna oblika preprečevanja in zdravljenja bolezni. Vse manj se sprašujemo, ali zdravilne rastline sploh učinkujejo. V ospredju pozornosti in raziskav je, kako, kdaj in v kolikšni meri učinkujejo. …

Jejmo ekološko, sezonsko in domače

Zadnje čase nas skrbijo bolezni in bi radi jedli bolj zdravo. Prav. Ampak kako? Kaj? Kakšnega porekla? Jasno je, da naj bo hrana naravna, eko in bio, nemastna, slastna in brez mesa. Ali pa? Takoj ko začnemo deliti, izgubimo. Celoto in vse, s prijetnim …

Ekološko pridelana hrana

Ekološko kmetijstvo temelji na dolgoročni strategiji. Prizadeva si za ohranjanje ravnovesja med zemljo, rastlinstvom in živalstvom ter človekom.

Kako do ekološke hrane in kmetij

Nekje je treba začeti in najprijetneje je, če kar pri lastni lakoti. Ker se celota rada razodeva v troedinosti, tudi tu ni druge, kot da sprejmemo, kar je: ekološko pridelano hrano kupujemo v trgovinah, na tržnicah in neposredno pri ekoloških kmetih. …

Sok - ni vse, kar teče

Izbira ni bila še nikoli večja, kakovost še nikoli bolj vprašljiva. Tako bi lahko na kratko opisali ponudbo na policah s sokovi, nektarji, sadnimi in različnimi osvežilnimi pijačami. V zavesti navadnega potrošnika je sok tekočina, stisnjena iz sadeža …

Riž: Eksotičen vir energije

Nerafiniran riž vsebuje veliko vitaminov B, kalcija, mangana, magnezija in selena ter vlaknin in fitohranil. Riž odlikuje kopica koristnih učinkov:: znižuje krvni tlak, preprečuje poapnenje žil, uravnava raven krvnega sladkorja, zmanjšuje raven slabega …

Vitalni ljudje: Eko življenje Sanje Lončar

Z novinarko in raziskovalko Sanjo Lončar, vodjo projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, ki že nekaj let živi v sozvočju z naravo, smo se pogovarjali o tem, kako ji je odločitev za odmik od konvencionalnega vsakdana v mestu za vedno spremenila …

Pira velja za popolno živilo

Pira je eno od najstarejših žit, ki so ga naši predniki gojili že pred devet tisoč leti. V nasprotju s pšenico je niso selekcionirali in žlahtnili, zato se je ohranila v svoji izvorni, "nehibridni" obliki, zaradi česar njena prehranska vrednost ni …