Rezultati iskanja za iskalni niz "ekohrana"

18 zadetkov pages

Kruh: ali veste, kaj jeste?

V Sloveniji nam je na voljo resnično veliko vrst kruha. Koliko pa je v resnici dobrega kruha, je že drugo vprašanje. Včasih so kruh pripravljali iz moke, vode, soli in kvasa, zato ponavadi niti ne pomislimo, da bi bil svež kruh zvarek kemije, ki nam …

Kis za boljše razpoloženje

Zamislimo si jutro, nekoliko kislo in tako ali drugače nespodbudno. Kaj naj zdaj z njim? Takole naredimo: v kozarec damo žličko medu, prilijemo malo domačega jabolčnega kisa, premešamo in kozarec dopolnimo z vodo. Še enkrat premešamo, nato spijemo. Še …

Ekološko pridelana hrana

Ekološko kmetijstvo temelji na dolgoročni strategiji. Prizadeva si za ohranjanje ravnovesja med zemljo, rastlinstvom in živalstvom ter človekom.

Vegetarijanstvo

Prehrana je v veliki meri stvar navade. Redko kdo se res odloča, kaj bo jedel. Jemo pač tisto, kar so kuhale mame, tete, babice in žene, in to, kar strežejo v gostilnah, restavracijah in menzah. Navade je zelo težko spremeniti, saj se že biološko …

Jejmo ekološko, sezonsko in domače

Zadnje čase nas skrbijo bolezni in bi radi jedli bolj zdravo. Prav. Ampak kako? Kaj? Kakšnega porekla? Jasno je, da naj bo hrana naravna, eko in bio, nemastna, slastna in brez mesa. Ali pa? Takoj ko začnemo deliti, izgubimo. Celoto in vse, s prijetnim …

Sirarska ali albuminska skuta

Albuminska skuta je rešitev za vse, ki težko prebavljajo mlečne izdelke, a tudi spodbuda vsem, ki v njih uživajo brez težav. Je namreč vir najkakovostnejših beljakovin, kalcija in drugih rudnin. Pravzaprav je sirarska skuta, tako kot njena predhodnica …

Nad raka z zelenjavo in sokovi

Zdaj ko smo predelali vsa temeljna izhodišča livingstonske terapije, se lahko nekoliko podrobneje posvetimo tistemu, kar še posebno zanima bralke in bralce v zvezi z že zapisanim. Najprej se bomo povrnili k hrani, saj je v zvezi z njo še vedno največ …

Lan, laneno olje in lanena semena

Tri. To nas zanima. Kajti tri je bolj mega kot šest, čeprav sta v jedru obe enako mega. Da, čisto navadna kemija nas pripravi, da se znamo izražati v takih šifrah. Omega tri. Omega šest. Je kdo omenil omega devet? Pa so čisto navadna olja.