Različne mešanice čajev "zdravijo" ali lajšajo alergije. Koristno je dalj časa uživati čaj iz koprive ali napitek iz soka koprive, limoninega soka, žličke medu in 2 do 3 dcl vode; to je odlična osvežilna pijača, bogata z železom, vitamini in minerali. …
Danski raziskovalec, dr. Arthur Constantijn Ouwehand, vodilni nizozemski mikrobiolog, ki se ukvarja predvsem z znanstvenim raziskovanjem delovanja in varnosti probiotikov in prebiotikov na črevesno mikrofloro in delovanje prebavil. V pogovoru za Vivo …
Po tradicionalni kitajski medicini gre vzroke za nastanek alergij iskati v telesnem neravnovesju. Glavni krivec oziroma škodljivi dejavnik je v večini primerov »veter«, ki ponazarja zunanje škodljive patogene, ki vdrejo v telo in povzročajo težave. …
Po dolgotrajnem dežju spomladi, ko posije sonce, rastline bujno zacvetijo in njihov bogati cvetni prah ali pelod raznaša veter, kar pa je hudo za ljudi, ki so preobčutljivi – alergični na cvetni prah oziroma imajo seneni nahod.
S plakatov se smehljajo manekenke zagorele polti v najnovejših kopalkah. Ali si predstavljate iste kopalke na bledi koži? Tega ne bi pogoltnil noben naročnik oglasa … Testi všečnosti oglasov namreč kažejo, da imamo radi zagorele manekenke, sicer tudi …
Gensko spremenjena hrana je sestavni del naše prehrane. Ne glede na to, v kakšni meri ji nasprotujemo in se je bojimo, tukaj je, med nami, bodisi kot osnovno živilo bodisi kot sestavina hrane, predvsem pa tako, da se ne zavedamo njene prisotnosti. Po …
Ali je to mogoče? Ali je sploh zdravo? Tako se bo vprašal marsikdo ob tem naslovu. In seveda, kdaj je to sploh potrebno? Človek redi govedo in uživa kravje mleko že približno osem tisoč let. Glede na starost človeštva je mleko torej "mlado" živilo. …