Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Intervju: Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije, o prostovoljstvu


(stran 4 od 4)


Kakšni so vaši izzivi za naprej?

Poskrbeli bomo za čim več novic s področja prostovoljstva; to so optimistične, pozitivne zgodbe, ki pa jih je pri nas trenutno premalo. Letos nameravamo v eni od ljubljanskih sosesk vzpostaviti nekakšno sosedsko prostovoljstvo, sodelovanje, torej to, kar mnogi, ki živimo v takih soseskah, zelo pogrešamo. Življenje je težko organizirati in s povezovanjem bi bilo vsem lažje in prijetnejše. Poleg tega bomo skupaj s sodelavci prostovoljci opozarjali na napake, ki jih bomo zaznali, in poskušali vplivati na spremembe, na vzpostavljanje primernih politik, da bomo v Sloveniji vsi živeli dobro.


Kaj bi še sporočili našim bralcem, saj je letošnje leto evropsko leto prostovoljstva?

Vse bi povabila v prostovoljstvo. Želim si, da bi se ljudje ozrli okrog sebe in ugotovili, kaj lahko naredijo, da bi izboljšali življenje tistih, ki so manj srečni od njih. Vse to šteje, vse to je pomembno. Otroke spodbujajmo k solidarnosti in ne molčimo, če vidimo, da se kje godi krivica. Prevzemajmo odgovornost, ki nam gre. Ne pristajajmo na krivice, aktivirajmo se.

Viva poziva: Postanite prostovoljec!

Na spletni strani prostovoljstvo.org lahko spoznate različne projekte organizacij, vključenih v slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, in posamezna prostovoljska dela. Če bi se radi o prostovoljstvu posvetovali s Slovensko filantropijo, so za vsa vprašanja dosegljivi vsak delavnik med 8. in 16. uro, po dogovoru tudi kasneje. Z veseljem vas bodo sprejeli na sedežu Slovenske filantropije (Poljanska cesta 12, Ljubljana), lahko pa jih tudi pokličete na telefonski številki (01) 430 12 88, (01) 433 40 24.

Trenutna prostovoljska dela objavljamo tudi na našem portalu viva.si.


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd