Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Doc. dr. Tadeja Jere Lazanski: Kaj so napovedali Maji?


(stran 3 od 3)


Ali bo šele v zadnjem obodbju presežena kritična masa ljudi za dvig zavesti?
Proces dvigovanja zavesti zahteva svoj čas, kritična masa, ki bo dosegla zavest soustvarjanja, bo le povod drugim, da bodo začeli drugače razmišljati. V zavestnem soustvarjanju ne bo prostora za negativna čustva, ljudje bomo veseli zase, za druge in se bomo spodbujali k nadaljnji rasti. Ne bo več klasičnih hierarhičnih struktur, pač pa bomo drug drugemu pomagali in služili in tako se bo nadaljevala podoba sveta. Maji so želeli povedati le to, da bo v zadnjem ciklusu stopnja za človeštvo najvišja, mi pa se bomo vseeno razvijali še naprej. Tej kritični masi se ne bodo mogli pridružiti vsi, saj ne bodo mogli razumeti, da se lahko veselimo za drugega, četudi stori kaj grdega … Če s seboj prenašamo zagrenjenost, stare zamere, staro analitično razmišljanje, ne moremo rasti.

Kako naj danes najbolje izkoristimo znanje Majev, da bo prehod v leto 2012 čim lažji?
Ne razmišljajmo o Majih in letu 2012, marveč vsak trenutek posvečajmo mislim, besedam in dogodkom, ki nas razveseljujejo ali nam prinašajo nasmeh na obraz, saj s tem pomembno vplivamo nase, na svoje najbližje ter ožjo in širšo okolico. Vsak dogodek, vsak človek nam prinaša sporočilo, ki ga moramo jemati celostno, če hočete sistemsko, in v njem videti lasten razvoj ali razvoj okolja. Če razmišljamo, da je kak dogodek svetel, kak drug pa temen, smo prikrajšani za lepoto celote. Bistvo dogodka kot celote je navadno vidno šele po določenem času. V sistemih pravimo, da povratna informacija prihaja z zamudo.

Kako spoznanja Majev v svoje življenje vnašate vi?
Preprosto. Sledim mislim in spodbujam občutja, ki prinašajo smeh, ideje, pozitivne rešitve. Zavedam se, da je odgovornost za dogodke v okolju izključno moja, je odsev mojih misli, ki se spremenijo v besede, te pa v dejanja. To je v bistvu zgodba vsakega posameznika na Zemlji. Pomembno je le, da jo ozavestimo in začnemo živeti v harmoniji z lastnimi mislimi. To se zgodi takrat, ko ustvarjamo, ko smo osredotočeni na tisto, kar nam je blizu, in v tej osredotočenosti ostajamo čim dlje. To stanje poznamo vsi, najbolj pa umetniki. To stanje ustvarjanja se podaljšuje s soustvarjanjem, ko svoje navdušenje delimo z drugimi, pri čemer občutek ustvarjanja sprožimo tudi v njih.
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd