Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Doc. dr. Tadeja Jere Lazanski: Kaj so napovedali Maji?


(stran 2 od 3)


Maji so bili, kakor ste ugotovili v vaši študiji, tudi sistemci, ki so v svojem koledarju opisali evolucijo zavesti Zemlje?
Maji so imeli več koledarjev, vsega skupaj osemnajst, uporabljali pa so tri: Tun, Tzolkin in Haab. Zadnji je bil namenjen letnemu plačevanju davkov, Tzolkin pa je bil dnevni koledar, s katerim so določali energije dneva. Dr. Calleman, švedski molekularni biolog in pred časom vodilni raziskovalec na Univerzi George Washington v Seattlu, je s pomočjo naravoslovne metodologije dokazal, da je majevski koledar dolgega štetja, imenovan Tun, pravzaprav prikaz evolucije zavesti Zemlje in s tem človeške civilizacije.

Kako koledar Tun prikazuje evolucijo zavesti?
Celoten Tun in z njim življenje Majev je bil vklesan v tako imenovane stele, kamnite stebre, ki so jih raziskovalci našli v gozdovih Mehike. Devetstopenjske piramide predstavljajo obdobja v evoluciji zavesti od velikega poka do leta 2011, ko se zaključi. Obdobij je devet, mi pa smo zdaj v osmem obdobju. O zavesti človeštva lahko govorimo v šestem, sedmem, osmem in devetem ciklusu, od leta 3015 pr. n. št., ko so nastale prve nacionalne države, pa do leta 2011, ko prehajamo v obdobje zavestnega ustvarjanja. Ta evolucija zavesti pomeni evolucijo zavesti celotnega planeta.

Ta osmi ciklus, obdobje etike, je za človeštvo posebno obdobje, ki ga občutimo tudi kot stopnjevanje intenzivnosti. Čas se suče hitreje in stvarnost se zdi vse bolj kaotična in negotova …
Obdobje etike prinaša naravne katastrofe, saj se Zemlja, ki je tudi naravni sistem, uravnoveša. Razkrilo se bo veliko manipulacij in škandalov, ki so še del starega, analitičnega razmišljanja. Hkrati je tudi vse več iskrenih povezav med ljudmi, poteka tudi iskanje celovite resnice. Ljudje se vračajo k naravi, k naravnemu načinu razmišljanja in iskanju odgovorov v sebi.

Torej se vse več ljudi zaveda, da so dosedanji načini življenja in prepričanja preživeli?
Vse je posledica evolucije zavesti, dogodkov, ki jih ljudje opažamo v okolju in ki jih mediji tako slikovito opisujete. Zadnje obdobje prinaša zavest soustvarjanja. Ta temelji na sistemski zavesti in zavedanju o tem, da bolj ko smo povezani in bolj ko se zavedamo, da s skupnim ustvarjanjem vplivamo drug na drugega, uspešnejši smo in lepše se na nas odzivajo narava, okolje, družba in posamezniki. To bo obdobje zavestnega soustvarjanja, ki mu ne vidim konca. Začetek in konec sta pojava, prisotna v analitičnem mišljenju. V sistemih in sistemskem mišljenju vse kroži in raste v harmoniji. Možnosti za zavestno soustvarjanje bomo imeli veliko, le prepoznati jih bomo morali.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd