Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Pospešite presnovo in shujšajte hitreje


(stran 3 od 5)


PRI NAKUPOVANJU

Izbirajte organsko
Kanadski znanstveniki so odkrili, da so ljudje z najvišjo stopnjo organoklorina (kemikalija iz pesticidov) v maščobnih celicah obenem najobčutljivejši za napake v delovanju ščitnice in mitohondrijev. To pomeni, da je njihova presnova v zastoju. Si ne morete privoščiti, da bi se v celoti prehranjevali z organsko pridelano hrano? Obstajajo številna živila, pri katerih ni pretirane razlike med organsko in konvencionalno pridelavo, in temu prilagodite svoj nakupovalni seznam.

Poiščite toploto
Kapsaicin, snov, ki daje čili papriki značilen pekoč okus, pospešuje presnovo. Že majhna žlička sesekljane rdeče ali zelene čili paprike spodbudi telo k dvigovanju temperature in aktivira simpatični živčni sistem, objavlja revija Journal of Nutritional Science and Vitaminology.

Železna zanesljivost
Ženske vsak mesec med menstruacijo izgubljajo železo, ki pomaga prinašati kisik v mišice. Nizka raven železa pomeni, da mišice ne dobijo dovolj kisika, zaradi česar se presnova upočasni. Temu se zlahka izognemo s tem, da uživamo več hrane, bogate z železom, kot so obogatena žita, grah in temna listnata zelenjava (brokoli, špinača, blitva).
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd