Hujšanje po horoskopu

(Foto: Shutterstock)

Kateri astrološki profil redi?

Pri hujšanju boste uspešnejši, če boste sledili svojemu astrološkemu profilu, trdijo astrologi, ki kot najboljšo metodo hujšanja priporočajo astrodieto. Se bojite stopiti na tehtnico in se soočiti z resnico? Ste že neštetokrat neuspešno hujšali in ne veste, kaj bi še storili? Morda je nastopil čas, da poskusite še z astrološko dieto, ki vsakemu astrološkemu znamenju pripisuje posebne značilnosti, ko gre za prehranjevanje.

Spoznajte več o sebi in ob pomoči preprostih priporočil hujšajte na prijazen in zdrav način.

Oven
Ovni in ovnice diete začenjajo z navdušenjem, vendar tudi enako hitro obupajo, sploh če se kilogrami ne začnejo topiti dovolj hitro. Najboljša dieta za pripadnice tega ognjenega znamenja temelji na ribah, sveži solati ter sadnih sokovih, kot sta jabolčni in grenivkin sok, saj bodo tako lažje nadzorovale močno presnovo. Moški, rojeni v tem znamenju, bi morali uživati hrano, bogato s sladkorjem in škrobom, ki jim dajeta potrebno energijo.

Bik
Bikice hujšajo počasi, vendar zanesljivo. Zelo so potrpežljive, pogosto se odločijo tudi za bolj zdravo prehranjevanje. Priporočajo jim uživanje jabolk, grozdja in zelenjave, pa tudi začimb, kot sta kari in čili. Obvezno morajo jesti tudi dovolj žit. Biki bi se morali izogibati keksom, sladkarijam in zlasti mastnim omakam. Znano je, da radi veliko jedo, vendar bi se morali držati enakih priporočil kot bikice

Dvojčka
Ženske, rojene v znamenju dvojčkov, pogosto jedo spotoma, pri čemer praviloma izbirajo nezdravo hrano. Čez dan bi morale čim pogosteje jesti, vendar ne obilnih obrokov. Morale bi se izogibati kavi in drugim pijačam, ki vsebujejo kofein; dobra zamenjava za kavo je zeleni čaj. Tako za dvojčice kot dvojčke je priporočljivo, da uživajo veliko svežega sadja, kot so pomaranče, grenivka in breskve, pa tudi sezonske zelenjave.

Rak
Ker so rakice izredno nadarjene za kuhanje in čutijo potrebo po nenehnem preizkušanju receptov, bi se morale opredeliti za raznoliko nizkokalorično prehrano. Tako ženskam kot moškim priporočajo uživanje ribe, grozdja in brokolija ter zelnice. Izogibati bi se morali sladkorju, pecivu, belemu kruhu in pivu. Raki se zelo hitro vznemirijo, kar zelo škoduje njihovi prebavi, zato bi se morali držati diete.

Lev
Levinje ljubijo svobodo, okusno hrano in dobre pijače. K sreči imajo močno presnovo, ki jim omogoča, da ostanejo dejavne. Uživati bi morale zelenjavo, bogato z železom, kot sta brokoli in špinača, od sadja pa grozdje, kokos in rozine. Moškim levom ne preostane nič drugega, kot da upoštevajo enako dieto in se skušajo čimveč ukvarjati s športom.

Devica
Ženske, rojene v znamenju device, morajo ščititi svoja občutljiva prebavila. Zanje je najprimernejša vegetarijanska prehrana. Seznam priporočljivih živil obsega kuhano zelenjavo, špinačo in solate, žita, paradižnik, jabolka, banane in rjavi riž. Tako ženske kot moški, rojeni v tem znamenju, bi se morali za vsako ceno izogibati hitri hrani, pretiranim količinam mesa, močno začinjeni hrani, maščobam, pa tudi hrani, pripravljeni s preveč rastlinskega olja.

Članek se nadaljuje »