Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Želite shujšati? Zapisujte si, kaj jeste!

Dosledno zapisovanje vsega, kar čez dan pojeste, je najboljši način, da izgubite nezaželene kilograme.
Dosledno zapisovanje vsega, kar čez dan pojeste, je najboljši način, da izgubite nezaželene kilograme. (Foto: Shutterstock)

Dosledno zapisovanje vsega, kar čez dan pojeste, tudi najmanjše grižljaje, medtem ko kuhate, je najboljši način, da izgubite nezaželene kilograme, kažejo izsledki raziskave, ki je bila objavljena v reviji Obesity.
Kljub temu pa izkušnje kažejo, da ljudje to počno zelo neradi, saj so prepričani, da jim zapisovanje vzame preveč časa. Pa temu ni tako! Če gre verjeti izvajalcem omenjene študije, da so po šestih mesecih rednega zapisovanja ljudje, ki so bili vključeni v program hujšanja in ga tudi uspešno zaključili, porabili zgolj 15 minut na dan, v katerih so napisali, kaj vse so tistega dne pojedli. Izvajalci študije so še izrazili upanje, da bodo ti izsledki opogumili več ljudi, da bodo začeli redno izvajati nadzor nad količino in vrsto hrane, ki jo zaužijejo dnevno.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

hujšanje

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

23. 09. 2019 11:17:54
Zapisovanje o zaužitih kalorijah je lahko samo po sebi težava, ki prerase v motnje prehranjevanja. Tudi do bulimije in anoreksije. Če to uspešno počneš, vidiš, da imaš nadzor sam nad seboj in začneš s tem pretiravat. Seveda ni nujno, da bo tako, a za določene profile ljudi zelo nevarno. Vsaj po moje.