Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Pet razlogov, zakaj nikakor ne shujšate

Hujšanje se pogosto spremeni v nočno moro, med katero nenehno sestradani tavate po svetu, tehtnica pa se nikamor ne premakne.
Hujšanje se pogosto spremeni v nočno moro, med katero nenehno sestradani tavate po svetu, tehtnica pa se nikamor ne premakne.

Hujšanje se pogosto spremeni v nočno moro, med katero nenehno sestradani tavate po svetu, tehtnica pa se nikamor ne premakne. Prav zato večina ljudi obupa in se vrne k starim navadam. Toda to ne pomeni, da kaj delate narobe, saj obstaja cela vrsta objektivnih razlogov za vaše težave. Spoznajte pet glavnih.
Hormoni – hormonsko neravnotežje je lahko eden od razlogov, zakaj vam ne uspe shujšati. Določena stanja, kot je sindrom policističnih jajčnikov, lahko pomembno zavrejo tempo presnove, če so nezdravljena.

Zdravila – zaradi nekaterih zdravil se lažje in prej zredimo in posledično tudi težje shujšamo. Steroidi in druga zdravila lahko vplivajo na vašo presnovo, zato boste čutili lakoto, kar posledično vodi v prenajedanje.

Neprespanost – potrebujete vsaj sedem ur neprekinjenega spanja tekom noči. Čisto sveža raziskava je pokazala, da tisti, ki spijo manj, pojedo v povprečju 385 kalorij več.

Sol – čeprav je brez kalorij, vsebuje veliko natrija, ki se v obliki elektrolitov veže na vodo. Po uživanju zasoljene hrane zato v telesu zastaja voda in je eden od razlogov, zakaj ne morete shujšati.

Voda – zadosten vnos vode je nujen za zdravje in ne prispeva kalorij. Če ne pijete dovolj, je večja verjetnost, da boste posegli po soku oziroma drugi pijači, ki vsebuje več kalorij in hitro lahko pripelje do presežka.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

hujšanje

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.