Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Debelost - čudežnega zdravila ni

Pomaga le zdravo hujšanje

Debelost je kronična bolezen. Prepogosto jo jemljemo kot začasno težavo, ki jo lahko s prizadevno dieto obravnavamo borih nekaj mesecev. Toda kot večina ljudi s čezmerno telesno težo dobro ve, je nadzorovanje teže dosmrtni napor. Vsak varen in učinkovit program hujšanja mora imeti dolgoročen pristop, sicer je zanj škoda zapravljati čas, denar in energijo.

Na kratko o debelosti

  • Za ljudi, starejše od 35 let, velja, da so predebeli, če je njihov indeks telesne mase 27 ali več.
  • Debelost ni samo kozmetična pomanjkljivost. To je kronična bolezen, ki lahko pripelje do diabetesa, visokega krvnega tlaka, srčne bolezni, žolčnih kamnov in drugih kroničnih bolezni.
  • Debelost je težko zdraviti in ima visoko stopnjo ponovitev. Več kot 95 odstotkov ljudi, ki izgubijo težo, jo v petih letih pridobi nazaj.
  • Celo če zdravila in diete pomagajo, zdravljenje debelosti ne more biti kratkotrajno; to mora biti življenjska predanost pravilnim prehranskim navadam, povečani telesni dejavnosti in redni vadbi.
  • Cilj zdravljenja je doseči in vzdrževati "zdravo težo", ne nujno tudi idealno težo.
  • Celo z majhno izgubo kilogramov, od pet do deset odstotkov začetne telesne teže, in z dolgoročnim vztrajanjem pri tej izgubi lahko znatno prispevate k znižanju krvnega tlaka in zmanjšanju tveganja za nastanek diabetesa ali srčne bolezni.
  • Možnosti za dolgoročen uspeh boste povečali, če bo zdravnik sodeloval s skupino strokovnjakov, skupaj z zdravnikom, psihologom in strokovnjakom za vadbo.
Članek se nadaljuje »


Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

hujšanje , debelost , prekomerna telesna teža , shujševalna dieta , izbira diete , izbira hujšanja , program hujšanja , dolgoročen uspeh

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

23. 11. 2018 07:22:01
Tablete za hujšanje - http://tonzes.com/slimslo.htm Hotela sem samo povedati, da je Bureno ekstra! Shujšala sem 14 kg v slabih 2 mesecih, kilogrami pa niso se vrnili.