Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Vodnar

Napoved za leto 2019

Vrelci zdravilne moči se bodo odpirali v družbi in v navzočnosti ljubečih posameznikov. V novem letu boste deležni poživljajočih prilivov navdiha onkraj območja zasebnosti. Čas je, da se ozrete v svet in začnete slediti toku dogajanj okrog sebe. Vpliv planeta Jupitra v znamenju Strelca boste vselej prestrezali v klicu k razširitvi srca. Izražanje čustev v kalupih, ki odvračajo sočloveka, postaja odvečni manever samoobrambe. Najbolj varni boste v zaupljivi drži odprtosti. Polagoma se lahko spoprimete s tegobami vsakdanjosti, ne da bi docela potonili vanje. Povzdignil in prerodil vas bo občutek pripadnosti krogom, ki se ne zapirajo vase.

Značilnosti znamenja

Značilnosti Vodnarja
Vodnar je znamenje prijateljstva, napredka, novosti in ekstravagantnosti. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Vodnar, so družabni in svobodni, neobičajni in idealistični. Poudarjajo enakost med ljudmi. Veliko bolje se počutijo v skupini podobno mislečih ljudi kot doma. Obkroža jih veliko prijateljev. Pridružijo se revolucijam ali drugim masovnim naprednim gibanjem. Pogosto razburkajo vse okoli sebe – ljudi, okolje in okoliščine. Pogosto šokirajo, sploh z novimi pravili, ki so popolnoma drugačna od starih.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled
Vse, kar lahko pričakujete, je to, da vas bodo presenetili, če že ne takoj, pa zagotovo v nadaljevanju pogovora, ki utegne segati od mirnega klepeta do glasnega razpravljanja z burnimi kretnjami, ki naj podprejo povedano.

O Vodnarjih si je zelo težko takoj ustvariti vtis. Srečamo jih namreč lahko, ko preživljajo trenutke miru in uravnoteženosti, zaradi česar so mirni in dobro razpoloženi, ali pa tedaj, ko so v vrtincu sprememb, nasprotovanj in nepričakovanih dogodkov, ki dosežejo, da podležejo stresu in živčni napetosti.

Predvsem v mladostniški dobi so Vodnarji pogosto veliki uporniki. Upirajo se vsem družbenim pravilom, v skupinah, ki jih izberejo za svoje, pa so prilagodljivi in potrpežljivi. V njih tudi najdejo svoj drugi dom.

Moda
Pripadnike Vodnarja odlikuje velika lepota, ki pa ni klasična kot pri Tehtnici, pač pa nenavadna in težko opisljiva. Vsekakor se Vodnarji že na pogled razlikujejo od drugih predstavnikov živalskega kroga. Ta nenavadnost se odraža tudi v njihovem slogu oblačenja, ki pa se spreminja kot aprilsko vreme.

Vodnarji ne sledijo nasvetom modnih revij in modnim zapovedim, vendar kljub vsemu veljajo za najbolje oblečene med zodiakalnimi znamenji.

Vodnarji nosijo oblačila, ki bi jih lahko opisali tudi kot cape, vendar skupaj z njihovo osebnostjo in dodatki ustvarjajo vtis vrhunske mode. Nosijo tudi oblačila svojih prednikov in jih združujejo z modernimi, nasploh pa je zanje značilno nenehno eksperimentiranje z barvami in mešanjem slogov.

Intelekt
Vodnarji imajo dar, da so do sebe ravnodušni, to ravnodušnost pa spremljajo vedrina, altruizem, smisel za druženje in prijateljstvo, družbena predanost in smisel za skupinsko ustvarjanje. Na drugi strani je prometejski Vodnar, ki je avantgarden, človek napredka, emancipacije in pustolovščin. Njegov značaj bi lahko opisali kot bodočo dimenzijo časa, ki obsega tudi ekscentričnost, vendar je ta predvsem posledica nerazumevanja njegovih predčasnih idej. Vodnarji so pač posebni. Radi se dokazujejo s tezami in antitezami, vsekakor pa so pri tem izvirni. Odlikujejo jih izumiteljski um, velika prodornost, idealizem in avantgardizem. Imajo preroške sposobnosti in vidijo daleč naprej. V znamenju Vodnarja je rojenih največ genijev – vemo pa, da je korak med genijem in norcem včasih izredno majhen. Vodnarji največjo skrb namenjajo blaginji prihodnjih generacij. Praktični cilji in vsakodnevne življenjske situacije jih utrujajo.

Temperament
Predstavnike Vodnarja bi lahko uvrstili med hladne sangvinike s primesjo melanholije. Ljudje jih opisujejo kot čudne, polne kapric in razdražljive. Kadar so razburjeni, utihnejo in se pogreznejo v trmast molk. Ravnodušni so do vseh opozoril in groženj, tudi do usode, za katero vedo, da si jo krojijo sami. Odzivanje Vodnarjev je vselej nepredvidljivo.

Kuhanje in hrana
Vodnarji niso navdušeni nad kuhanjem, sploh če gre za tradicionalne jedi ali pa bi kuhanje od njih zahtevalo dolgotrajno delo. Če se poglobimo in se vprašamo, pripadniki katerega znamenja so izumili kanapeje, slane prigrizke in podobno drobno hrano, smo lahko prepričani, da so bili to prav Vodnarji.

Med vegetarijanci bomo našli največ Vodnarjev. Obožujejo namreč vse vrste zelenjave in sadja, ki pa ga skoraj nikdar ne jedo surovega, pač pa ga znajo pripraviti na tisoče možnih načinov.

Dom
Za Vodnarje je značilno, da bivališča menjajo z veliko lahkoto in brez zapletov. Naj imajo moderno in nenavadno stanovanje ali pa hišo, je njihova bujna domišljija usmerjena v prihodnost, zato njihovih zamisli o notranji opremi drugi ljudje pogosto ne razumejo. So pač pred svojim časom in imajo svoje poglede na to, kakšno je kakovostno življenje.

Vodnarje privlačijo podstrešna stanovanja, kajti skozi strešna se jim odpira pogled na nebo, kjer so pravzaprav najbolj doma.

Denar
Če boste Vodnarjem omenili besedo denar, vas bodo začudeno pogledali, zamahnili z roko in rekli, da bodo o tem razmišljali naslednje leto, če bodo slučajno imeli kaj prostega časa. Ali pa bodo dvignili obrv in rekli: "Denar je ideja svobode, vse drugo je nepomembno."

Vodnarje bolj obseda tuhtanje, kako rešiti svet, kot da bi denar zasedal pomembno mesto v njihovem življenju. Res pa je, da Vodnarji pritegujejo denar, ne da bi o njem sploh razmišljali.

Služba in delo
Na poslovnem področju potrebujejo svobodo, delo si morajo izbrati sami, prav tako delovni ritem. Prav zaradi tega se pogosto odločijo za samostojno dejavnost, pri kateri si lahko sami določajo tempo dela. Zanje je značilno, da delajo po petnajst ur na dan, potem pa morajo kak dan ali dva počivati in razmišljati, kako bi rešili svet.

Vodnarji so komunikativni. Ustreza jim delo v skupinah in delo z ljudmi. Če so lahko pri svojem delu ustvarjalni, izvirni in individualni, če je to delo odprto za vse moderno, novo in spremembe, delujejo spontano in domiselno. Če pa imajo občutek utesnjenosti, njihovo obnašanje postane provokativno, razburjajo se za vsako malenkost ali celo povzročajo škandale.

Partnersko življenje
Vodnarji so idealisti, ki se redko navežejo na enega samega človeka, saj pripadajo vsem in nikomur. Njihova ljubezen je v znamenju odmaknjenosti in oddaljenosti, v njih ni posebne strasti, kajti misel, da bi izgubili svobodo, se jim zdi neznosna. Raje prijateljujejo, se družijo, poskušajo ohranjati intelektualne vezi, nekaj pa je vsekakor res: ob njih nam ni nikoli dolgčas, pripravljeni so na nešteto vlog, pripravljeni so spremeniti vse okrog sebe

Ko se Vodnarji naposled odločijo za partnerstvo, so zvesti zakonski partnerji. Pri izbiri partnerja cenijo inteligenco, šarm, duhovitost in zabavnost.

Ujemanje z drugimi znamenji: Oven, Dvojčka, Lev, Tehtnica, Strelec

Znameniti vodnarji:

Ronald Reagan, Franklin Roosevelt, Caroline Monaška, Alfred Adler, James Dean, Clark Gable, Paul Newman, Roger Vadim, John Travolta, Jane Birkin, Mia Farrow, Nastasja Kinski, Vanessa Redgrave, Juliette Greco, Sharon Tate, Wolfgang Amadeus Mozart, Jules Verne, Oton Župančič, Valentin Vodnik, Jakob Aleševec, Franc Saleški Finžgar, Matija Čop, Marja Boršnik, Bojan Štih, Gojmir Anton Kos, Jože Plečnik, Jonas Ž., Rok Petrovič, France Bučar.