Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Tehnica

Napoved za leto 2019

Na ruševinah preteklosti bo počasi vzniknilo nekaj novega. Predstava o obnovi in ponovni izgradnji je povezana s konkretno izkušnjo. Ne glede na stopnjo ogroženosti ali razdejanja lahko napredujete in uspevate na svojih poteh v novem letu. To velja tudi za področje zdravja, ki vas je v minulih nekaj letih z resnimi signali opominjalo na človeške meje. Vaša rehabilitacija se simbolično pričenja z mislijo, ki jo prežemajo humana občutja. Zelo vam bo koristilo gibanje med ljudmi, toda vidne in skrite rane se bodo celile predvsem pod okriljem narave. Pred vami je obdobje, v katerem se mora razdrobljeno življenjsko izkustvo znova strniti v celoto.

Značilnosti znamenja

Značilnosti Tehtnice
Tehtnica je znamenje, ki kaže predvsem na odnose. Najpomembnejša beseda znamenja Tehtnica je ravnotežje, zato je prikazano z uravnoteženo tehtnico. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Tehtnica, razumejo različne poglede in se zato pogosto težko opredelijo ali odločijo, tudi ko se morajo. Radi se izognejo konfliktnim situacijam, kar le še bolj poudarja njihovo neodločnost. Ljubijo popolnost. Včasih se ne morejo odločiti le zato, ker ne vedo, kaj bo odločitev prinesla. Isti simbol (tehtnica) predstavlja sodstvo, s katerim so ti ljudje tako zelo povezani. Kasneje bomo spoznali, da se nahaja Saturn, planet, povezan s sodbami in sodniki, v znamenju Tehtnica v znamenju svoje višine. Tehtnica je edini predmet v zodiaku, s čimer je simbolično pokazano, da poskuša nečustveno presoditi.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled
Tehtnicam je najpomembnejše, da ugajajo, takoj zatem pa to, da je njihovo življenje uravnovešeno in harmonično. Zelo se bojijo, da bi koga prizadele ali da bi povzročile krivico. Globoko v njih je zakoreninjeno uravnovešeno delovanje, ki ga boste občutili že takoj na začetku poznanstva.

Včasih njihovo razpoloženje zaniha v skladu z vremenom ali gibanjem lune; takrat so Tehtnice nadvse subjektivne; iz miroljubne in šarmantne osebe se prelevijo v nečimrnega, kritičnega in precej sitnega človeka. Sicer pa si vselej prizadevajo za miren pogovor. Na vsako sogovornikovo prijetno ali neprijetno besedo se doživeto odzivajo.

Moda
Tehtnice so prišle na svet pod vladavino Venere, "zadolžene" za oblačila, modo in njene zapovedi, modne dodatke, lepoto in eleganco. Zato smo lahko prepričani, da bomo imeli pred seboj ne le zapeljive, pač pa naravnost omamno osebo, oblečeno po najnovejših modnih zapovedih.

Čeprav Tehtnice slovijo kot neodločne, pa ta lastnost preprosto izpuhti, ko gre za njihovo garderobo. Drži sicer, da takrat, ko se pogovarjajo o najnovejši modi, utegnejo sprožiti sodno razpravo, v kateri so v vlogi sodnika, tožilca, branilca in obtoženca hkrati, vendar točno vedo, kako bodo nosile in kombinirale svoja oblačila, da bodo ustvarile vtis lahkotnega jesenskega vetriča.

Intelekt
Ljudje, rojeni v znamenju Tehtnice, so dobri diplomati. Pripravljeni so razumeti in oprostiti vse napake svojih sodobnikov. Odlikujejo jih strpnost, odprtost duha in taktnost. So razumevajoči, vendar ne pričakujte, da bodo vaši psihiatri. Psihološka razglabljanja niso v njihovem dometu. Tehtnice so namreč sodniki, pravica pa ima zavezane oči – to ne pomeni, da je slepa, samo videti noče.

Tehtnice niso čenčave; vse zaupane besede bodo pri njih na varnem. Obenem so zanesljive in vredne zaupanja. Krasijo jih tudi bistrost duha, smisel za humor, točnost, doslednost in resnicoljubnost.
Temperament

Zanje je značilen sangviničen temperament. Tehtnice znajo vibrirati od valčka pa do pogreba; zanje so značilna tako obdobja molčečnosti kot velike veselosti.

Tehtnica pripada elementu zraka, za katerega je značilno ravnotežje med nasprotji. To je sedmo znamenje zodiaka in prvo jesensko znamenje, ki živi v svetu polmraka, ko se življenjske sile manjšajo. Nujni pogoj za njeno dobro počutje je razumevanje z drugimi, zato je v nenehnem iskanju združitve, sestrske duše in ravnovesja.

Kuhanje in hrana
Ljudje, rojeni v znamenju Tehtnice, premorejo izrazit občutek za lepo, zato so tudi pri kuhanju zelo občutljivi, ko gre za sestavine, ki jih bodo dali v lonec. Tehtanje, merjenje in določanje so sestavni del njihovih kuharskih receptov. S kuhanjem se ne obremenjujejo pretirano.

Pri hrani so Tehtnice izbirčne in neodločne, vseeno pa se nečemu ne morejo upreti: slaščicam.

Dom
Tehtnice pri izbiri domovanja pritegujejo hriboviti, hladni predeli s čistim zrakom ter z gozdnimi potmi za sprehode, pa tudi lepe mestne hiše, ki seveda stojijo v elitnih četrtih. Če se Tehtnica odloči za stanovanje, mora biti razkošno, saj Tehtnice ob občutku pomanjkanja kar zmrazi. Tehtnice si pogosto izberejo domovanje, ki presega njihove gmotne zmožnosti.

Njihov dom mora biti očarljiva oaza miru in reda, zatočišče pred nemirnim in neuravnoteženim svetom.

Denar
Za Tehtnice je pomembno, da je njihova čekovna knjižica v ravnovesju med plusom in minusom. Njihov življenjski slog je pač tak, da si povsod želijo lepote in harmonije. Denar sicer spoštujejo, vendar se nagibajo k razkošju in udobju, radi razvajajo, še raje vidijo, da jih razvajajo drugi. Tehtnice pričakujejo, da bodo do vsega prišle na lahek način.

Težko naletimo na Tehtnico, ki ne bi imela denarja, saj se po zaslugi svoje privlačnosti in karizmatičnosti v življenju dobro znajdejo, do denarja pa znajo priti na enostaven način. Račune plačujejo kaotično, če jih sploh; največkrat to namesto njih počnejo starši ali partner.

Njihov moto se glasi: "Z denarjem do lepote življenja."

Služba in delo
Tehtnice sovražijo umazana dela. Pripisujejo jim tudi lenobo, vendar le ljubijo bogastvo in udobno življenje, kar je pogosto spodbuda za uspešno kariero. Največkrat pridejo do odgovornejših položajev, vendar jim samotarski vodilni položaj ne ustreza. Raje delajo v skupini in v stiku z drugimi. Pri delu potrebujejo publiko in njeno odzivanje.

Partnersko življenje
Ljudi, rojene v znamenju Tehtnice, nasprotni spol privlači vse od devetega do devetdesetega leta. Ljubezen in Tehtnica – to je pravzaprav eno in isto. Njihovo zapeljevanje in flirtanje sta dovršena do te mere, da lahko mirno rečemo, da so prav Tehtnice izumile ljubezenske avanture in jih pripeljale do tolikšne pretanjenosti, da "močnejši" predstavniki zodiaka, kot so Lev, Bik in Škorpijon, ostajajo daleč za njimi.

Kljub temu je za Tehtnice – bolj kot za pripadnike vseh drugih znamenj – najpomembnejše prav partnersko življenje. Dokler jim na tem področju ne uspe, se ne počutijo popolne. Partnerja izbirajo skrbno, enako skrbno načrtujejo poroko. Med pripravami nanjo ves čas preverjajo, ali so se nemara zmotili. Včasih izzovejo prepir in iz muhe naredijo slona – samo zato, da bi se prepričale, ali jih oseba, ki so jo izbrali, resnično ljubi.

Ujemanje z drugimi znamenji: Strelec, Vodnar, Oven, Dvojček in Lev

Znamenite Tehtnice

Jimmy Carter, Dwight Eisenhower, Mahatma Gandhi, Margaret Thatcher, Louis Aragon, Oscar Wilde,
Henri Bergson, Friedrich Nietzsche, Ray Charles, John Lennon, Franz Liszt, Yves Montand, Bruce Springsteen,
Roger Moore, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Eleonora Duse, Silvia Kristel, Olivia Newton John, Romy Schneider, Brigitte Bardot, Martin Strel, Renata Bohinc.