Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Strelec

Napoved za leto 2019

Izteka se obdobje, ki ste ga nemara preživeli le deloma budni. Pod vplivom planeta Jupitra v polju vašega sončnega znamenja lahko znova prestrežete klic življenja. Postali boste dejavnejši in bolj pozorni na dogajanje v zunanjem svetu. Zato lahko v novem letu doživite tudi čudež ozdravljenja, ki si ga morda niste več obetali. Obenem to simbolično pomeni konec vdanosti v usodo, ki vas je pogostoma držala v svojem primežu. Po dolgem času se boste vendarle razgibali in se razvedrili ob ljudeh, željnih zbližanja. Spremembe bodo dobrodošle in zmožni jih boste sprejeti brez bojazni. Povečuje se tudi vaša dovzetnost za najvišja čustva medčloveškega zaupanja in ljubezni.


Značilnosti znamenja

Značilnosti Strelca
Strelec je znamenje neizmernega optimizma in volje do življenja. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Strelec, potrebujejo veliko svobode in gibanja. Povezani so z vsemi širinami in širitvami. Odpirajo meje in si prizadevajo, da se le-te krepko razširijo. Zaradi svojega širokega duha in pozitivne naravnanosti so uvidevni do drugih ljudi, tudi drugačnih in po mnenju preostalih znamenj čudnih. Le v zelo negativni postavitvi postanejo obremenjeni z moralo in se prepuščajo predsodkom.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled
Že ob prvem srečanju se Strelci zdijo iskreni, odprti in neposredni. Zlahka podajo roko in si pri tem nadenejo najočarljivejši nasmešek, ki razoroži še tako zadrtega molčečneža.

K človeku pristopijo izvirno, vsako vnovično srečanje pa je zanje nov izziv, tako kot vse življenjske situacije. Strelčevskemu zanosu in optimizmu se pridružuje še ljubezen do življenja in dogodivščin. Njihov očarljiv smisel za humor in njihove potegavščine najprej presenetijo, vendar zabavajo vso družbo, čeprav se njihovim "žrtvam" ne zdijo smešne. Toda Strelcem zameri le redkokdo, saj so zaradi svoje širine duha, smeha in dobre volje, hudomušnih pogledov in ljubezni do ljudi nadvse privlačni.

Moda
Strelci radi sledijo modi: predvsem zato, ker ne bi radi eksperimentirali in pri tem zgrešili, pa tudi zato, ker jim ugaja, če so v središču pozornosti.

Radi kupujejo oblačila pomembnih tujih znamk. Čeprav zaradi svojega vihravega življenja potrebujejo oblačila, ki jim omogočajo gibanje, radi posegajo po elegantnih oblačilih, vendar s športnim pridihom. Modna revija skorajda ne more mimo, ne da bi jo obiskali tudi Strelci.

Intelekt
Strelci so navadno izobraženi ljudje, ki cenijo znanje in ga vse življenje razvijajo. Znajo razlikovati med znanjem in modrostjo, svoja spoznanja pa plemenito predajajo naprej in ga širijo na druge.

Pri Strelcih je zaslediti religioznost, vendar v širšem smislu; njihov odnos do božjega in religiozne vrednote so usmerjeni v prazaupanje nasploh, ne le v Boga. Strelcem je blizu spoznanje, da je vse, kar je, konec koncev dobro táko, kot je. Njihova filozofija se ukvarja z vprašanjem smisla življenja nasploh. Strelci se sprašujejo, zakaj so tukaj in kaj je smisel njihovega tuzemskega življenja.

Strelci ne prenašajo utesnjevanja. Njihova želja po gibanju in svobodi, po širjavah in daljavah se ne kaže le v obliki potovanj in potepanja po svetu, pač pa tudi v nabiranju življenjske filozofije in znanja. Strelce odlikuje ljubezen do narave in ljudi, pomembno pa jim je tudi iskanje višjega smisla ter razvijanje in širjenje idej.

Temperament
Strelce bi lahko označili kot umirjene kolerike. Svoje strasti znajo nadzirati, njihov ogenj pa se, hitro vname in tudi hitro ohladi.

Strelec je globoka razsežnost prostora, gibljiv ogenj. Navadno imamo opravka z dvema, na prvi pogled nasprotujočima si inteligencama predstavnika tega zodiakalnega znamenja. V prvem najdemo upornika in v drugem konformista. Prvi je podoben duhu Titanov, ki ne priznavajo meja, kakršne postavlja realnost. Je avanturist, ki želi in mora raziskati tudi najbolj oddaljene in nedostopne kraje, ne samo Zemlje, temveč tudi vesolja. Drugi uživa v slovesnih izrazih hierarhije. Zaljubljen je v udobje in privilegije, navezan na svoje javno delovanje, družbeni položaj in meščanske vrednote. V obeh pa prepoznamo močno voljo, ki vedno načrtuje in si zastavlja cilje; išče zakonitosti, po katerih se bo ravnal, obenem pa ščiti svojo neodvisnost.

Kuhanje in hrana
Želja Strelcev po odkrivanju novega se kaže tudi v njihovi kuhinji in odnosu do hrane. Pogosto zbirajo kuharice z vseh koncev sveta, na svojih potovanjih pa obvezno zaidejo v gostilne, v katerih ponujajo domačo kuhinjo in lokalne specialitete. Pri svojem okusu ne poznajo meja, zato okušajo hrano, ki je za navadne zemljane precej eksotična. Na njihovem jedilniku se bodo znašle celo kače, žabe, ličinke … vse to pa zanje ni le velik izziv, pač pa tudi poslastica.

Dom
Strelci izbirajo med družinskimi posestmi, potrebujejo tudi veliko okoliškega prostora, saj imajo izrazit smisel za naravo in živali. V njihovem domovanju obvezno najdemo hišne ljubljenčke.

Čeprav v vseh pogledih potrebujejo širino, tudi ko gre za bivalni prostor, pa radi živijo v bližini dogajanja.

Radi potujejo in so seveda podvrženi selitvam. Strelci le redko poženejo korenine, še posebno pa jih priteguje tujina.

Denar
Svobodnjaški slog Strelcev se kaže tudi pri služenju in zapravljanju denarja, kar za Strelce sploh ni težko, saj se vsega lotevajo z optimizmom. Prepričani so, da je sreča na strani pogumnih – in da brez tveganja ni dobička.

Strelci ljubijo denar. Obenem do njega nimajo posebnega odnosa, ali bolje rečeno, njihov odnos do denarja je zelo poseben. V denarju vidijo predvsem sredstvo osvoboditve, ki jim ponuja svobodo gibanja, z njim si kupujejo zabavo in življenjske radosti

Strelci pogosto podarjajo denar za dobrodelne namene, izrazito neurejeni pa so pri plačevanju računov in knjigovodstvu.

Služba in delo
Na poslovnem področju Strelci potrebujejo izzive, zato se morajo izogibati enoličnim poklicem. Ne prenesejo majhnih zaprtih prostorov, pisarn in natlačenih delavnic. Služenje denarja zanje ni kaka posebna vrednota – služijo zato, da ga lahko zapravijo za potovanja ali študij. Niso pretirano ambiciozni, zanje je pomembneje, da so zadovoljni in da jih delo veseli, pri čemer želijo koristiti drugim. Krasi jih sposobnost, da na osnovi pičlih podatkov znajo pravilno presoditi, zato so uspešni pri dinamičnih in odgovornih poslih. Pri vsakem delu pa morajo krotiti svoj temperament ter razviti občutek za disciplino in red.

Partnersko življenje
Strelci so v nenehnem gibanju in ne marajo utesnjenosti, zato med predstavniki zodiakalnih znamenj, ki ne marajo zakonskih vezi, zasedajo prvo mesto. Po statistikah je med neporočenimi ljudmi največ Strelcev, če pa se že odločijo za zakonski stan in družino, pa s tem vsaj zelo dolgo odlašajo. Najlažje jih je "uloviti", če v njih vzbudimo občutek, da zlahka živimo tudi brez njih. Koristno je tudi, če se zanimamo za šport in politiko. Poleg tega je treba ves čas skrbeti, da imamo pri sebi potni list in dokumente, da bomo lahko pripravljeni sprejeli povabilo na nenadno potovanje v neznano.

Njihovo pravilo je, da ljubezen nikoli ne sme pomeniti utesnjenosti, marveč svobodo. Strelci se za tradicionalna prepričanja preprosto ne zmenijo, saj jim pravila in vedno enake situacije ne ustrezajo. Ljubijo igro, izziv, okus zmage.

Ujemanje z drugimi znamenji: Vodnar, Oven, Dvojčka, Lev, Tehtnica

Znameniti Strelci:

Jacques Chirac, Winston Churchill, John F. Kennedy, Woody Allen, Walt Disney, Fritz Lang, Steven Spielberg,
Kirk Douglas, Jane Birkin, Jane Fonda, Liv Ullmann, Milla Jovovich, Tyra Banks, Brad Pitt, Kim Bassinger, Don Johnson, Jimmy Hendrix, Frank Sinatra, Edith Piaf, Britney Spears, Anita Baker,  Ludwig van Beethoven, Maria Callas,  Alberto Moravia, Gustave Flaubert,  Nostradamus, Michael Owen, Alberto Tomba, Gianni Versace,
France Prešern, Karel Destovnik Kajuh, France Balantič, Fran Milčinski Ježek, Žiga Zois, Anton Tomaž Linhart,
Josip Plemelj, Franc Kavčič, Ivana Kobilica Nikolaj Omersa,  Vili Resnik, Magnifico, Jure Zdovc, Janez Bončina Benč, Igor Bavčar.