Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Ribi

Napoved za leto 2019

Vaše splošno počutje in blagostanje bo v prihodnjih obdobjih odvisno zlasti od zmožnosti pravilnega razsojanja. Okolje, v katerem delujete, je postalo žarišče dvoma. Včasih težko razumete gotovost, ki jo izražajo drugi. Večina vaših tegob najverjetneje izvira iz načetega zaupanja. V novem letu se boste lažje orientirali v polju medčloveških odnosov. Pomladno obdobje bo čas preporoda, ki se vsekakor pričenja s spodbudnim prebliskom. Vse manj se boste obremenjevali z obrobnimi stvarmi, ki zastirajo vpogled v celoto. Odpadel bo del bremena, pod katerim ste se predolgo upogibali. To lahko vselej vpliva tudi na izboljšanje vašega duševnega počutja in zdravstvenega stanja.Značilnosti znamenja

Značilnosti Rib
Ribi je zadnje znamenje zodiaka, s katerim se zaključi cel krog spoznanj, ki jih bo znamenje Oven poneslo na naslednjo, višjo stopnjo zavedanja. Primerjamo ga lahko z oceanom, v katerem lahko opazujemo njegove obale ali ugibamo o njegovih največjih skrivnostih globin. Sam simbol kaže na dve ribi, ki plavata vsaka v svojo smer, kar lepo opisuje dvojnost in različnost tega znamenja. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Ribi, verjamejo v univerzalno ljubezen. Pogosto želijo uiti kakršnikoli resničnosti tega sveta.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled
Ko srečamo predstavnike Rib, smo ves čas v dilemi, s kom imamo opravka. Pod močnim vtisom impresionističnega so namreč Ribe zdaj tukaj in že naslednji trenutek nekje v svojem svetu. Ob Ribah boste v gneči – ali pa v popolni samoti. Za Ribe je značilno, da se z lahkoto zlijejo s situacijo. Ribe so prilagodljive, nevsiljive in plašne, če pa nanese, znajo hitro, tekoče in prepričljivo povedati, kaj si mislijo. Ribe nimajo težav s prepoznavanjem drugih, pač pa imajo drugi težave z doumevanjem Rib.

Ko se predstavniki znamenja Rib predstavijo, seveda če se sploh želijo, kajti prav lahko se zgodi, da se zlijejo s sivim povprečjem, vas pri ocenjevanju njihove osebnosti zlahka speljejo na led. Če nič drugega, se boste zmotili o njihovi starosti. Svojo mehko, nežno ročico bodo podali z zadržkom, zelo težko pa boste med Ribami našli tako, ki bi krepko stisnila dlan.

Moda
Tako kot pri svojem nastopu Ribe tudi pri izbiri oblačil nočejo biti izjemne, če pa se odločijo drugače, nas utegnejo presenetiti.

Nekaj mistike, umetniškega navdiha in smisla za barve jim daje boemski videz. Pripadniki Rib veljajo za odlične igralce, zato znajo v svoji paleti oblačil poiskati "maskirne" kostume, s katerimi skušajo ustvariti vtis, ki so si ga naslikali v svoji bujni domišljiji.

Intelekt
Pripadniki Rib delujejo na dva načina. Nad vodo plavajo kakor olje, četudi se okrog njih dogajajo najbolj razburljive stvari, iz vsake kaše se izmotajo nedotaknjeni in se znajdejo v vsakem položaju. Še verjetneje pa je, da se bodo potopili že ob najmanjšem valu in nestabilnosti.

Zanimivo je, da so Ribe navadno zgovorne, vendar njihovemu govorjenju težko sledimo, kajti v njihovem znamenju je dno Merkurja, planeta, ki je "zaslužen" za intelekt in komunikacijo. Ribe se izražajo nelogično ali pa na vprašanje odgovorijo nerazumno. V njih je najti igro in blefiranje. Med Ribami je najti lažnivce, in vendar ne gre za prave lažnivce, kajti pri ustvarjanju svojega domišljijskega sveta se skupaj z njim potopijo tako globoko, da še sami verjamejo v svojo resnico. Simbolni ribi plavata tesno skupaj, nekaj časa naprej in nato nekaj časa nazaj, tako da nikoli ne vemo natanko, v katero smer sta namenjeni. Pri tem ne smemo pozabiti, da Ribe pri komunikaciji in druženju potrebujejo daljše premore z molkom in umike v svoj svet.

Temperament
Značajsko bi lahko Ribi opisali kot difuzno stanje energije. Njihova energija je podvržena občutkom, so prilagodljive narave in sramežljive. Odgovornosti in zlasti javno izpostavljanje jih plašijo, kajti njihova narava je obrnjena navznoter. Ribe delajo intuitivno.

Kar zadeva temperament, so Ribe flegmatiki s pridihom melanholije. Živijo v svetu svojih ideologij. Po značaju so mirne, ljubeznive in spremenljivega razpoloženja.

Kuhanje in hrana
Sanjave Ribe sanjarijo o receptih, vendar po njih ne bodo rade kuhale. Najraje se prepustijo navdihu in domišljiji.

Ribe uživale v branju kuharic in spremljanju televizijskih oddaj, v katerih nastopajo sloviti kuharski mojstri. Doma želijo imeti raznovrstne kuharske pripomočke, s katerimi si bodo lajšale pripravljanje jedi.

Ribam ni težko kuhati za vso družino, pa čeprav morajo v enem dnevu spraviti skupaj sedem različnih obrokov ali izpolnjevati posebne želje posameznih družinskih članov. Potepuški psi in mački bodo deležni ostankov, najbrž pa tudi mestni klošarji.

Dom
Za pripadnike Rib bi bilo najustrezneje, če bi bivali ob morju, saj je njihov vladar Neptun, bog oceanov. Morska obala, šum valov in meglice, ki se dvigajo nad morjem, imajo nanje blagodejen vpliv. Nižinski predeli in morje jim dajejo širino, pa tudi možnost imaginarne predstave o njihovem bivanju.

Pri tem spremenljivem znamenju je še posebno izrazita razlika med ozaveščenim tipom, ki svoje domovanje opremi z umetniškim posluhom za slog, barve in skladnost, ob podpori tradicionalnega vladarja Jupitra pa njihovemu domu vladata tudi prostornost in razkošje. Boemskim Ribam pa ni mar za red. Pri opremi in pospravljanju doma so prej nemarne. Veliko Rib je najti celo med klošarji; njihov dom je zvezdnato nebo, bivališče pa pod mostom. No, ob vodi pa so vseeno in seveda tudi ob vinu.

Med Ribami je veliko menihov, nun in duhovnikov, ki živijo v cerkvenih ustanovah, najti jih je tudi med azilanti, ki nimajo ne svojega doma ne svoje države. Precej Rib svoj dom za daljši čas zamenja za ustanove zaprtega tipa (psihiatrični oddelki bolnišnic, zapor, komune ….).

Denar
Ribe se v stvarnem svetu ne počutijo dobro, zato tudi denarne zadeve najraje prepuščajo drugim. Vseeno pa obožujejo lagodno življenje, saj jim omogoča prepuščanje čutenju in domišljiji. Čeprav bi imeli v žepu samo še en bankovec, bi ga brez premisleka porabili, če bi vas to spravilo v dobro voljo. Pri tem so karseda ekstravagantne.

Ribam dohodek priteka iz dveh virov: podpirajo jih starši in sorodniki ali pa jim zaslužek prinaša njihov hobi. Pri financah so Ribe neambiciozne, denar pa dobijo, če ga le potrebujejo.

Služba in delo
Za Ribe je idealno delo, pri katerem lahko pride do izraza njihova pripravljenost za pomoč drugim. V veselje so jim vloge v ozadju, kadar pa morajo nastopiti v javnosti, uporabijo svoj igralski talent.

Pogosto jih na poti do uspeha spremlja strah pred odpovedjo, nemočjo in šibkostjo, strah, da ne bi bili idealni in da bi doživeli finančni polom. Takrat se spoprimejo tudi z odgovornostjo in obveznostmi.

Partnersko življenje
Na ljubezenskem področju so romantiki, vendar na začetku ljubezenske zveze pogosto ne vedo, kaj sploh hočejo.

Pod površjem so Ribe malenkostne, zato se zamerljivo zaprejo v svoj sanjski, ne da bi sploh povedale, kaj jih je zmotilo. Sicer pa ljubljeno osebo gledajo skozi rožnata očala. Zanje so ljubezen zvezde, neskončno nebo … in če vam uspe iz tega narediti streho nad njihovo glavo, se jih ne boste mogli znebiti.

Predstavniki Ribi se težko odločijo za poroko in družino, ko pa to storijo, so zelo zaljubljeni. Potrebujejo mirno ter stabilno družino in partnerstvo.

Njihova ljubezen je pretežno platonska. Njihova specialiteta je spogledovanje, ljubezenski akt pa razumejo kot duhovno srečanje dveh duš. Masiranje podplatov, nežno božanje po vsem telesu in gledanje v oči z veliko mero dodatne romantike jih naredi za dobre ljubimce.

Ujemanje z drugimi znamenji: Bik, Rak, Devica, Škorpijon, Kozorog

Znamenite ribe:

Georges Washington, Ursula Andress, Harry Belafonte, Jean Harlow, Isabelle Huppert, Elisabeth Taylor, Michele Morgan, Georges Bernanos, Gabriel Garcia Márquez, Victor Hugo, Boris Vian, André Breton, Stéphane Malarmé,
Luis Bunuel, Sacha Guitry, Frédéric Chopin, Georg Friedrich Händel, Lorin Maazel, Maurice Ravel, Gioacchino Rossini, Antonio Vivaldi, Nikolaj Kopernik, Albert Einstein, Galileo Galilei, Michelangelo, Michel de Montaigne,
Rudolf Nurejev, Vaclav Nižinski, Ariane Mnouchkine, Auguste Renoir, Jurij Gagarin, Jožef Petkovšek, Josip Jurčič, Ivan Čargo, Josip Stritar, Josip Murn, Srečko Kosovel.