Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Rak

Napoved za leto 2019

Po intuitivni poti se lahko izvijete iz primeža dušečih stisk. Planet Saturn v znamenju Kozoroga razkriva pregloboko čustveno zavrtost oseb, ki naj bi vam nudile oporo. Kaže, da vaša notranja moč domala v vseh okoliščinah presega običajno raven. Skrb za druge vas bo včasih dodobra izčrpala, obenem pa se boste prav v dejavni drži osvobajali čustvenih pritiskov. Potrebovali boste notranjo oslombo, ki ostaja trdno zakoličena. To ne pomeni, da se lahko zdaj oprete zgolj nase. Nasprotno, vaša oporna točka bo nekje zunaj, v duhu in razumevanju celote življenja. Tudi občasne zdravstvene tegobe lahko premagate z razsvetljeno mislijo.Značilnosti znamenja

Značilnosti Raka
Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Rak, so občutljivi, navezani na dom in družino ter se radi obračajo v preteklost. Instinktivno začutijo dogajanje v prostoru in razpoloženje drugih ljudi. Globoko so povezani s čustvi in občutki. Podvrženi so Luninim menam, plimovanju in spreminjanju vseh vrst. Zelo so povezani z ženskami, z mamami ter z družino, sploh z dojenčki. So zelo zaščitniški in pripravljeni za svoje drage narediti vse, kar se zdi, da je potrebno.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled
Med glavne značilnosti Raka spadajo sramežljivost, zadržanost in previdnost. Raki nikoli ne zaupajo tujcem, zato ob prvem stiku zavlačujejo s svojo predstavitvijo. Premorejo močno razvito intuicijo, zato od daleč opazujejo, ali je stvar, v katero se spuščajo, zanje varna. Potem poskusijo z nekoliko vzvišenim nastopom, ki pa skriva mehko srce.

Ko se Rak naposled odloči, da vam poda roko, računajte s čvrstim stiskom, dolgim pogledom v oči, ki vas bo zaradi začetne zadržanosti presenetil, šele potem boste začutili tudi drhtljaj, ki ga bo sprožil za Rake tako intimen trenutek dotika dveh rok.

Moda
Raki so nežna bitja, ki jim ne pristajajo močne barve in "trda" moda. Še posebno Rakice so kot mesečeve vile; s svojim neslutenim svetom domišljije znajo ustvariti sanjsko podobo. Pristajajo jim pastelni odtenki: nežno zelena, rožnata, svetlo modra, srebrno modra in bela barva.

Intelekt
Iz istega psihološkega okvira znamenja Raka lahko izluščimo dva povsem različna tipa ljudi. Prvi je zapečkarski in materinski, prizadeva si za varnost in domače udobje. Na drugi strani je Rak, ki je popotnik in ga zanima raziskovanje vseh vrst, predvsem svojega porekla, družinske dediščine in zgodovina narodov.

Raki imajo zelo natančen spomin, radi tudi zbirajo in kopičijo stvari.

Obenem so zelo dobri prijatelji, ki vedno držijo besedo in se čutijo odgovorne za vse, kar so obljubili ali izrekli. Znajo odpustiti krivično ravnanje, so strpni in idealisti. Raki so večni romantiki, ki ne marajo prepirov, izzivanja in psovk. Vedejo se v skladu z bontonom, torej mirno in uravnovešeno, to pa pričakujejo tudi od sogovornikov.

Temperament
Rake lahko označimo za flegmatike. Zlahka se prilagodijo vsem situacijam, čeprav so sprva do vsake novosti zadržani. Sicer pa so popustljivi in pustijo, da se stvari odvijajo, kot se morajo. Redko se bodo vmešavali in nikoli ne bodo za vsako ceno hoteli doseči svojega.

Značaj Rakov je podvržen navdihu in intuiciji; najraje se zanesejo na svoje občutke, ki so preplet različnih doživetij ter prevladujejo nad intelektom in voljo.

Kuhanje in hrana
Kuhinja je središče njihovega družinskega življenja. V njej se Raki počutijo varne in zaščitene, v njej ustvarjajo svoje kuharske mojstrovine. Radi imajo omamne vonjave iz pečice in pravo vzdušje toplega gnezda.

Raki so dobri kuharji. Ljubijo domačo kuhano hrano, ki jo pripravljajo po receptih svoje mame, svojih babic ali tet, torej tiste, ki se prenašajo iz roda v rod.

Dom
Idealen Rakov dom bi bila mirna domačija na obrobju vasi, po možnosti v tradicionalni hiši z gospodarskimi poslopji. Če je to nemogoče, jim zadostuje lesena hišica, v katero bodo lahko spravili svoje "spomine", torej vse, kar so si nabrali z leti, pa naj gre za darila ali pa stvari, podedovane od prednikov. Obožujejo tudi bližino vode.

Denar
V strahu pred revščino Raki skrbno načrtujejo. Zelo verjetno iz tega notranjega strahu izvira njihovo nagnjenje k zbiranju, tudi nepotrebnih in nepomembnih stvari. Ves čas preštevajo svoje prihranke in si ustvarjajo zalogo za črne dni.

Pri Rakih je pač tako. Z denarjem želijo doseči varnost za svojo družino in duševni mir; tako je hladilnik vedno poln, računi plačani, bančni račun pa v plusu.

Njihov moto se glasi: "Denar je merilo mojih sposobnosti."

Služba in delo
Idealen poklic za Rake mora ponujati mirno delo, poleg tega morajo tem imeti občutek, da z njim delajo v prid množic, da nekako skrbijo zanje. To je tudi razlog, da jih pritegujejo poklici s področja zdravstva, predvsem področja, kot so ginekologija in pediatrija. Zanje je primerno tudi delo v dobrodelnih ustanovah, šolstvu in vrtcih.

Raki se le redko odločijo zamenjati poklic, saj se tudi v poklicu radi ukoreninijo.

Partnersko življenje
Predstavniki Raka že v mladostniških letih sanjarijo o "sanjski ženski" in "princu na belem konju". So zelo čustveni, partnersko življenje pa potrebujejo kot zrak, ki ga dihajo. Družina je zanje sveta.

Ljubezen brez romantike je za Rake prazna, potrebujejo tudi trdnost. Zaradi ranljivosti je zanje nekaj najhujšega, če jih partner zapusti.

Ujemanje z drugimi znamenji: Devica, Škorpijon, Kozorog, Ribi, Bik

Znameniti Raki:

Ingmar Bergman, Ernest Hemingway, Franz Kafka, Jean de La Fontaine, Sylvester Stallone, Lino Ventura, Isabelle Adjani, Tom Cruise, Ginger Rogers, Ringo Starr, Carlos Santana, Rembrandt, lady Diana, Juš Kozak, Vida Brest, Manica Lobnik, Mira Mihelič, Miran Jarc, Slavko Pengov, Milan Vidmar, Irenej Friderik Baraga, Alojz Peterle, Ciril Ribičič, Ciril Zlobec, Saša Einsiedler, Tanja Ribič.