Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Lev

Napoved za leto 2019

Prehod planeta Urana v znamenje Bika nakazuje spremembe v tkivu čustvenih zaznav. Na pragu pomladi se bo razblinil občutek lahkotnosti ali samoumevnosti v medčloveških stikih. Porajala se vam bodo vprašanja, ki si jih doslej niste zastavljali. V negotovih okoliščinah boste kdaj pa kdaj izkusili upad telesne odpornosti. Toda intenzivno notranje vrenje sproža tudi spodbudne učinke. Pod vplivom planeta Jupitra v znamenju Strelca se lahko uresniči čustveno hrepenenje, ki zaobjema najširšo vrednoto velikodušnosti. Izkazovanje resnične pozornosti drugim ljudem bo najboljše zagotovilo notranjega blagostanja skozi vse premene v novem letu.

Značilnosti znamenja

Značilnosti Leva
Znamenje Lev že na prvi pogled govori o »njegovem visočanstvu - kralju«. Ljudi, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Lev, ne morete spregledati. So naravni igralci, dramaturgi in poveličujejo vse, kar jih obdaja. Želijo biti v središču pozornosti. Če se ne morejo neposredno pokazati, znajo najti načine, ki jim pomagajo, da se prebijejo iz ozadja. Kažejo se velikodušni, topli, samozavestni in ustvarjalni. So izjemno zvesti tistim, ki jih cenijo in razumejo takšne, kakršni so v resnici.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled
Ljudje, rojeni v znamenju Leva, so nadvse temperamentni, vendar obenem dostojanstvenega obnašanja. Zanje je značilno, da vedno želijo narediti dober vtis, za kar si prizadevajo z mimiko, gibi, komunikacijo in oblačenjem. Vedno želijo vzbujati simpatije, biti priljubljeni ter žeti pohvale in občudovanje. Nečimrnost jih spodbuja, da si prizadevajo utreti pot do prestola, kar dosežejo tudi ob pomoči teatralnega vedenja.

Levi niso nikoli plahi. Vedno so živobarvni, pestri, bleščeči in razkošni, kar tudi brez zadržkov pokažejo, za to pa seveda pričakujejo aplavz. Če boste njihovo občinstvo, boste dobili stalnega sogovornika in družabnika. Če pa boste poskusili Leva pobožati proti dlaki, se bo iz hišne mačke preobrazil v rjovečega leva, kajti mirnost je pri Levih vedno zgolj igrana. V resnici so ognjeniki ponosne časti in oblastne nečimrnosti, ki jim ni možno vladati ali ukazovati.

Moda
Lahko smo prepričani, da imajo Levi največje garderobne omare od vseh predstavnikov zodiakalnih znamenj.

Levji okus je zelo izbran, vendar tudi drag. Nekateri predstavniki tega znamenja pogosto pretiravajo in se oblačijo v pretirano razkošna oblačila vsiljivih barv. Navadno se ponašajo z odličnim okusom za modo, saj se nočejo spraviti v zadrego. K njihovi bleščeči osebnosti pač sodita zgolj sijaj in glamur. Uporabnost oblačil je na zadnjem mestu.

Intelekt
V ljudeh, rojenih v znamenju Leva, najdemo duha prostranih razsežnosti in idealov, vendar so njihovi ideali in ambicije le redkokdaj neuresničljivi. Levi so v osnovi realisti in pragmatiki, vendar omejeni na obliko in sistem. Kljub svoji ognjeni naravi so statični, spoštujejo zakone in so le redko odvisni od naključja. Energijo vedno usmerjajo v obvladovanje svoje usode. Ko gre za vladanje, Levom pač ni enakega, vendar znajo vladati tudi sami sebi. Pri njih je logika vedno pred srcem.

Temperament
Značajsko lahko predstavnike tega zodiakalnega znamenja predstavili z izrazoma, kot sta sijaj in osnovna energija prostora. Levi so Sonce, simbol luči in toplote ter življenja nasploh. Njihovo bistvo se skriva v besedah: "Jaz sem jaz!" Lev je vselej individualen in samobiten. Vselej prevzame krmilo, kot Zevs nad Titani.

Levji temperament je koleričen, vendar stabilen. Njegovo odzivanje se ne kaže navzven, saj dobro skrbijo za notranji nadzor, zato nastopijo šele takrat, ko so prepričani vase. Od cilja niti slučajno ne odstopijo.

Kuhanje in hrana
Levi so večni borci in seveda veliki zmagovalci zodiaka. Želijo si razkošno življenje na veliki nogi, kakršno pripada kraljem, zato zase izbirajo le najboljše, to pa seveda velja tudi za hrano.

Njihova osnovna prehranjevalna potreba se nanaša na meso, kajti Levi so mesojedci, vendar imajo radi tudi zelenjavo, morske sadeže, oreščke in sadje. Ugaja jim torej raznolika hrana, pa tudi okušanje nenavadnih in eksotičnih jedi.

Dom
Ljudje, rojeni v znamenju Lava, morajo imeti veliko hišo, po možnosti postavljeno na hribu in s čudovitim razgledom na okolico. Predstavljajte si kralje in njihove gradove. No, to je Lev, kralj zodiaka. Hiša mora obvezno stati na sončni lokaciji, obdajati jo mora narava. Včasih si Levi izberejo dom na nedostopnem skalnatem predelu, vendar v bližini travnikov in gozda.

Če Lev živi v stanovanju, je najbolje, če je višjem nadstropju, dnevna soba pa mora biti deležna obilice sončne svetlobe.

Denar
Leve privlači blišč, radi se gibljejo v elitnih krogih, zato si prizadevajo priti do gmotnega bogastva, posesti in ugleda. Pri pridobivanju denarja so sicer stvarni, vendar ob misli na hitro pridobljen denar včasih podležejo špekulacijam ali pa se celo odločijo za hazardiranje.

Njihov moto se glasi: "Denar je treba porabljati, da bi ga lahko imeli še več – denar je na svetu zato, da se obrača."

Služba in delo
Levi so nadvse ambiciozni. Pravzaprav ni pomembno, na katerem področju ali v katerem poklicu delujejo, potrebujejo le aktivno delovanje in ustvarjanje, s katerima bodo izražali svojo osebnost. Levom je prirojeno stremljenje po uveljavljanju svoje volje in tudi po uveljavljanju v družbi

Za Leve ni pomembno, kaj delajo, pomembno pa je, da so pri tem glavni: če je lev kuhar, mora biti šef kuhinje, če je direktor, mora biti generalni direktor, če je trgovec, mora biti izbran za trgovca leta. Vsekakor si na poklicni poti želijo nabrati čimveč priznanj in odlikovanj. Odhod v pokoj je zanje pravi šok.

Partnersko življenje
Levi so tudi na tem življenjskem področju željni občudovanja nasprotnega spola. So zelo temperamentni, vselej dostojanstveni in veliko dajo na svoj slog.

Lev je viteški in galanten snubec, nežno zaščitniški in čustveno vzhičen, od Levinj pa seveda ne gre pričakovati, da bodo kar takoj sestopile s prestola.

Poleg kritike je Levom najtežje prenašati samoto. So zelo ljubosumni, celo na partnerjevo kariero. Njihovo zvestobo si lahko zagotovite, če jih boste napojili z ljubeznijo in občudovanjem.

Ujemanje z drugimi znamenji: Tehtnica, Strelec, Vodnar, Oven in Dvojček

Znameniti Levi:

Simon Bolivar, Benito Mussolini, Napoleon, Bill Clinton, Fidel Castro, Elizabeta I., Grigorij Jefimovič Rasputin,
Mata Hari, Coco Shanel, Jacqueline Onassis, Paul Claudel, Henry Ford, John Rockefeller, Alfred Hitchcock,
Roman Polanski, Dustin Hoffmann, Robert Redford, Arnold Schwarzenegger, Robert de Niro, Michael Douglas,
Carl Gustav Jung, Jennifer Lopez, Sandra Bullock, Whitney Houston, Madonna, Mick Jagger, Prežihov Voranc,
Leopold Suhodolčan, Slavko Grum, Alojz Gradnik, Jernej Kopitar, Tone Kralj, Marij Pregelj, Saša Lendero, Jožef Školč.