Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Dvojčka

Napoved za leto 2019

Pod vplivom planeta Jupitra v znamenju Strelca se stopnjuje občutek prevzetosti z nečim, kar presega prostor in čas. Vaš duh vzletava nad prizorišča sedanjosti in se od časa do časa spušča v globine. Intenzivna notranja dejavnost privablja okoliščine, v katerih pogosto zaznate sledove nelagodja. V letu 2019 se lahko postopoma znova trdneje zasidrate znotraj človeške družbe. Toda morali boste pozorneje spremljati telesne cikle in ritme, ki opozarjajo na človeške omejitve. Veliko skušnjavo namreč predstavlja nagib k pretiravanju ali nezmernosti. Prav v obdobjih, ko se počutite tako rekoč neranljivi, morate poostriti previdnostne ukrepe in se odreči skrajnostim.


Značilnosti znamenja

Značilnosti Dvojčka
Znamenje Dvojčka kaže na prilagodljivost in spontanost. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Dvojčka, so veseli, površni, se radi sporazumevajo, potujejo, učijo in nenehno spoznavajo nove stvari. Kadarkoli boste opazili ljudi s poudarjenim znamenjem Dvojčka, pomislite na več različnih zanimanj. Takoj pomislimo na dva. Pri tem imam v mislih dva otroka, dva poklica, dve vrsti kariere, dva partnerja, dve službi, dve fakulteti, dve neumnosti ipd.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled
Ob prvem srečanju k nam pristopijo živahno in veselo, z iztegnjeno roko, z gesto povabila v njihovo družbo. Izrazita govorica telesa, spretne kretnje rok, ki spominjajo na pantomimika, o njih povedo marsikaj. Običajno se prestopajo z noge na nogo, saj niti trenutka ne zdržijo pri miru. Očarajo nas z duhovitimi pripombami in neobičajnim pozdravom, znajo tudi neverjetno prepričljivo polaskati. Njihov pogled je sijoč, kotički njihovih oči in ustnic pa vedno privihani navzgor. Čemerne, otožne in tihe Dvojčke je skorajda nemogoče srečati.

Moda
Dvojčki se pri oblačenju prilagajajo trenutnemu navdihu in delu, ki ga opravljajo. Sprememba je tako ali tako sestavni del njihove osebnosti. Modo spremljajo brez strahu, da jim oblačila, ki sledijo najnovejšim smernicam, ne bodo pristajala. Njihovemu šarmu in še na stara leta mladostnemu videzu pač pristaja vse, kar nataknejo nase.

Intelekt
Dvojčki slovijo po tem, da so brez iluzij. Zanje so značilne praktičnost, spretnost, iznajdljivost in prožnost. Hipoma se prilagodijo novim izzivom, potrebam in položajem. Hkrati z nabiranjem informacij se njihovo znanje – po zaslugi radovednosti – širi na številna področja. Dvojčki so predvsem ostri misleci z bistrimi zamislimi.

Zaradi sle po zbiranju raznovrstnih informacij pogosto veljajo za površne. Obenem so duhoviti burkači, ki s svojimi idejami radi presenečajo in celo šokirajo, toda njihova domišljija, očarljivost in duhovitost so tako močne, da se jim preprosto ne moremo upirati.

Kot se za dvojno, gibljivo znamenje tudi spodobi, Dvojčke delimo na dve značajski skupini: pripadnike prve zanima vse, vendar jih nič ne zadovolji, zato ves čas skačejo sem in tja. Nikjer ne najdejo miru in so pogosto nerazumljeni. Pripadniki druge skupine so hladni in premišljeni ter dobro obvladujejo dvojno igro.

Temperament
Po temperamentu jih uvrščamo med sangvinike. Imajo torej dobre zamisli za delovanje, znajo si zastavljati cilje, vendar ne premorejo primerne vztrajnosti. Vse bi radi naenkrat, nestrpni so in nemirni, zaradi hitrega odzivanja ter razdrobljenosti njihovih idej in usmeritev, pa jim zmanjka časa za vse, kar so si naložili.

Dvojčki ne prenesejo avtoritete, težko se držijo pravil in norm. Pripadniki tega znamenja dolgo ohranijo otroško naivnost in gibljivost duha. Radi se spreminjajo in menjajo identiteto.

Kuhanje in hrana
Če so ravno razpoloženi, bodo pripravili več jedi hkrati, pri čemer bodo sledili trenutnemu navdihu in vsakemu receptu dodali kopico svojih idej. Še bolje je, če pri kuhi niso sami in lahko klepetajo. Dvojčke zalotimo pri kuhanju s telefonom v roki, zraven pa je slišati še radio in televizor. Najraje se odločijo za hrano, ki ne zahteva dolge priprave: špagete, pripravljene na tisoč njihovih načinov, rižote, juhe iz vrečke, pripravljene jedi .…

Dom
Ker je za Dvojčke značilno gibanje, se pripadniki tega zodiakalnega znamenja najtežje ukoreninijo. Dvojčki se selijo več kot pripadniki drugih zodiakalnih znamenj, zato bi bil zanje primeren kar avtodom, vendar se tudi v svojem avtu počutijo kot doma. Garaža ali prostor za parkiranje, tako zanje kot za njihove prijatelje, je torej nekaj obveznega. Dvojčki imajo radi v posesti več nepremičnin, torej več domovanj, od tega najmanj dve, v katerih se počutijo "kot doma".

Zaradi spremenljivosti njihovega razpoloženja je najbolje, če se odločijo za sestavljivo in prenosljivo pohištvo, saj radi spreminjajo namembnost posameznih kosov pohištva ali sob v stanovanju.

Denar
Če jim boste za nezanimivo in dolgočasno delo ponudili visoko plačo, jih ponudba ne bo zanimala. Njihov moto se glasi: "Denar je za zabavo in spremembo, pač nujno zlo."

Služba in delo
Med pripadniki Dvojčkov pogosto najdemo ljudi, ki ne opravljajo poklica, za katerega so se izšolali. Življenjska pot jih vodi od spremembe do spremembe; težko prenašajo stalnost in vztrajanje na enem samem delovnem mestu. Skoraj vsi Dvojčki imajo po dve službi ali pa službo in dodatno delo, službo tudi pogosto kombinirajo s študijem. Poleg tega potrebujejo vsaj še dve zanimivi dejavnosti, ki nista povezani z delom.

Dvojčki niso ravno ambiciozni, tudi vodstvenih ambicij nimajo, razen če jim to ne vzbuja radovednosti. Biti glavni, predvsem pa odgovorni – to jih ne zanima. Komajda jim uspe slediti sebi, kako bi torej lahko organizirali življenje drugih.

Partnersko življenje
Partnersko življenje Dvojčkov je živahno. Potrebujejo intelektualen odnos, ki jim ponuja dovolj neodvisnosti in širine. Dvojčki pogosto ne zaupajo povsem svojim čustvom, zato si jih skušajo racionalno razložiti. Radi navezujejo stike, vendar predvsem zato, ker sovražijo samoto. Če se želimo približati Dvojčku in vzbuditi njegovo zanimanje, je najbolje, če smo dobri "kompanjoni" pri vseh njegovih dejavnostih, vendar pa mu ne smemo viseti za vratom.

Dvojčki ne prenesejo enoličnosti, zato se navadno poročijo pozno, navadno vsaj dvakrat. Poleg zakonskega partnerja si pogosto omislijo še ljubimca ali ljubimko. Za vsak primer, če bi življenje postalo preveč enolično, imajo v telefonskem imeniku še nekaj tajnih številk.

Ujemanje z drugimi znamenji: Lev, Tehtnica, Strelec, Vodnar in Oven

Znameniti Dvojčki:

Björn Borg, Ana Kurnikova, Arthur Conan Doyle, Tony Curtis, Brigitte Fossey, Judy Garland, Marilyn Monroe, John Wayne, Angelina Jolie, Colin Farrell, Nicole Kidman, Johnny Depp, Natalie Portman, Raoul Dufy, Isadora Duncan,
Bob Dylan, Johnny Halliday, Paul McCartney, Jacques Offenbach, Lenny Kravitz, Kylie Minogue, Jean Paul Sartre,  John F. Kennedy, Henry Kissinger, Georges Marchais, Naomi Campbell, Janez Trdina, Luiza Pesjak, Ilka Vašte, Janez Jalen, Marjan Kozina, Josip Tominc, Fran Tratnik, Ivan Grohar, Maksim Sedej, Ivan Vurnik, Edvard Rusjan, Zoran Predin, Anžej Dežan, Iztok Čop.