Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Devica

Napoved za leto 2019

Prihodnost dobiva vse bolj otipljive poteze. Iz dogodkov in notranjih odzivov nanje lahko razberete del resnice o svojem življenjskem položaju. Za vami so daljša obdobja, v katerih ste izkusili negotovost do dna. To se je odrazilo tudi v pogostih duševnih stiskah ali občutkih beganja. V novem letu lahko vsekakor stopite na trdnejša tla. Obzorje pred vami se bo postopoma izčistilo in zjasnilo. Pereča vprašanja, povezana z lastno življenjsko vlogo in osebno identiteto, izgubljajo kritično ost. Vaše počutje se lahko izboljša predvsem ob vztrajnem prizadevanju za vrnitev k pravim izhodiščem. Z omejitvijo v zahtevah si boste utrli pot iz »kroničnih« pasti tesnobe in nezadovoljstva.


Značilnosti znamenja

Značilnosti Device
Devica je znamenje, ki služi drugim. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Devica, imajo veliko sposobnost analiziranja, logičnega mišljenja in natančnega delovanja. Znamenju Devica vlada Merkur, ki je planet mišljenja. Ljudje s poudarjenim znamenjem Dvojčka svoje znanje razpršijo, ljudje s poudarjenim znamenjem Devica pa ga poskusijo urediti v logično celoto. Če znanja ne potrebujejo v tem trenutku, poskrbijo za urejen sistem, s pomočjo katerega lahko neko znanje ali spoznanje hitro poiščejo in ga kadarkoli uporabijo. Vedno vedo, kje se nekaj nahaja, pa naj se to zdi drugim ljudem še tako nesmiselno ali banalno.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled

Device so tihe, njihovo vedenje je navadno zelo zadržano in hladno, vendar po zaslugi diplomatskega šarma uživajo odlični ugled. Sicer premorejo veliko energije in so v nenehnem gibanju, vselej osredotočeni na tisto, kar trenutno počnejo.

Ob prvem srečanju je njihova gestikulacija minimalna. Toda kljub vsemu boste opazili, da ne morejo prikriti treme, kajti Device so v osnovi sramežljive. Izurjeno mirnost pogleda, s katerim vas bodo pozdravljali, bo nemara razbil bežen gib roke, s katero si bodo šli skozi lase. Device vam bodo podale roko s hladnim diplomatskim šarmom in se vprašujoče zazrle v vas. Če ugotovijo, da jim ne preti "nevarnost", se čustveno umirijo, njihovi gibi pa bodo postali prepričani in mirni.

Moda

Device so perfekcionistične na vseh področjih, vedno in povsod so kot iz škatlice. Vsaka stvar mora biti na svojem mestu, ničesar ne prepuščajo naključju. Ne samo pri obleki, tudi pri vsem, kar se skriva pod njo.

Device se od vseh zodiakalnih znamenj največ zadržujejo pred ogledalom. Rade občudujejo svojo podobo, poleg tega se nenehno preverjajo, pa tudi iščejo svoje napake.

Prav rado se primeri, da se tik pred odhodom zdoma premislijo, vrnejo pred omaro in preoblečejo, čeprav je bila tudi njihova prejšnja podoba brezhibna.

Intelekt

Za Device je značilno, da pogosto oklevajo med dvema smerema. Z eno roko sejejo, z drugo razsipavajo. Tako se bo najbolj sramežljiva Devica vdala največjemu razvratu, najbolj resna Devica bo obenem najbolj neresna …

Med prijatelji so Device navadno tisti godrnjavci, ki vedno najdejo kaj, kar ni takšno, kot bi moralo biti, vendar svojega nezadovoljstva praviloma ne izražajo odprto. Do drugih so obzirne in ljubeznive, znajo tudi potolažiti še tako nežno dušo. Device natančno in temeljito preučijo vse možnosti, vendar se pogosto izgubijo v nepomembnih stvareh, pri tem pa ne zmorejo izluščiti in razumeti pomembnih.

Temperament

Device bi lahko označili za nezadovoljne melanholike, v katerih zelo redko opazimo lastnosti sangviničnega temperamenta.

Njihov vladar je gibljivi Merkur, ki je blizu materije – zemlje. Pripadniki tega znamenja so intelektualno čvrsto na zemlji, med njimi pa so tudi večni nezadovoljneži, ki svoje nezadovoljstvo prenašajo na okolico in jim nikoli nič ni prav. Med te spadajo tudi snobovske Device.

Kuhanje in hrana

Ljudje, rojeni v znamenju Device, so zelo natančni tudi pri prehranjevanju. Kot pri vsem drugem se tudi pri kuhanju drobnjakarsko poučijo o vsem potrebnem, na koncu pa še natančno presodijo o tem, kaj je zdravo in kaj ne. Pravzaprav so izbirčneži.

Kot kuharski mojstri vas Device ne bodo silile s težkimi omakami, ki bi vam povzročile prebavne težave, pač pa bodo pripravile lahek obed: nežno juho, solato s kalčki in oreščki, za posladek pa boste dobili suho sadje ali pa skledo svežih jabolk. Device vam bodo med obedom razložile, da čokolada kvari zobe.

Dom

Devicam ni toliko pomembno, da je stanovanje njihovo. Zadovoljno živijo tudi v najetem stanovanju, če je le v skladu s praktičnim vidikom njihovega življenja in delovanja. Če imajo v posesti več nepremičnin, jih oddajajo, nikoli pa jih ne pustijo samevati zaklenjene in neuporabljene.

Device se le redko navežejo na dom. Tako kot pri vsem drugem jih tudi na tem področju vodita praktičnost in predvsem ekonomičnost. Če je selitev potrebna zaradi službe, se bodo pač preselile. Nekaj pa je gotovo: njihovo domovanje je vselej čisto in udobno, na mizi sredi stanovanja pa stoji velika skleda zdravega sadja.

Denar

Ugotovili smo že, da sta za Device značilni praktičnost in skromnost, ki pa ju same pojmujejo kot ekonomičnost. Če jih boste vprašali o njihovem odnosu do denarja, bodo kot iz topa izstrelile, da denar sicer ni najpomembnejša stvar v življenju, vendar pa pomaga.

Device skrbno ravnajo z denarjem in so previdne pri vseh naložbah. Če je treba, denar služijo tudi v popoldanskem času, v okviru polovične samostojne dejavnosti, ali pa se odločijo za občasno pogodbeno delo.

Njihov moto se glasi: "Denar je treba hraniti za črne dni."

Služba in delo

Red, disciplina in delo so tri najpomembnejše stvari v življenju Device. Te svoje zapovedi uporabljajo tudi na delovnem mestu. Device so pri delu pedantne, metodične in imajo razvit čut za podrobnosti

Device navadno brez protesta sprejmejo delo, ki je nižje od njihovih sposobnosti in izobrazbe, prenašajo celo krivice, saj niso dovolj samozavestne. Če pridejo do vodilnega delovnega mesta, jih veljajo za sitne šefe, ki večno nergajo in kritizirajo.

Partnersko življenje

Devicam partnerski odnos ni najpomembnejša stvar v življenju. Povsem srečne so lahko tudi same, v odnosu pa le stežka najdejo romantičnost ali čarobnost.

Ko si po tehtnem premisleku (seveda vedno tudi zaradi kakega konkretnega razloga) začnejo izbirati potencialnega življenjskega sopotnika, na prva mesta postavijo inteligenco, izobrazbo, poslovno uspešnost, vljudno obnašanje, urejenost, čistost, disciplino, doslednost in praktičnost.

Kot partnerji so Device prijazne, za svojega partnerja so pripravljene storiti marsikaj. Seveda po svojih merilih.

Ujemanje z drugimi znamenji: Škorpijon, Kozorog, Ribi, Bik, Rak

Znamenite Device:

  • Ludvik XIV, Jaser Arafat,
  • Maurice Chevalier, Michael Jackson, Gloria Estefan, Freddie Mercury,
  • Agatha Christie, Lev Nikolajevič Tolstoj,
  • Sean Connery, Greta Garbo, Peter Falk, Peter Sellers, Cameron Diaz, Hugh Grant, Damon Hill, Richard Gere, Sofia Loren, Ingrid Bergman,
  • Robert Parrish, Jesse Owens, Goran Ivaniševič,
  • Twiggy,
  • Henry Ford II.,
  • Krištof Kolumb,
  • Ivan Tavčar, Janko Kersnik, Fran Erjavec, France Bevk, Miško Kranjec, Mihael Stroj, Matevž Langus, Veno Pilon, Avgust Černigoj, Janez Puhar, Friderik Pregl
  • Janez Janša, Janez Podobnik, Mitja Kunc.