Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Bik

Napoved za leto 2019

Pomembne in prelomne življenjske spremembe zahtevajo sprotno čustveno prilagoditev. Iz položajev planetov je mogoče razbrati navzočnost protislovnih nagibov. Težnja po samoohranitvi vam narekuje preudarno ravnanje v skladu s preverjenim in utečenim izkustvom. Pod vplivom planeta Saturna v znamenju Kozoroga se boste tudi na novih poteh oklenili tradicionalnih smernic. Krmarjenje med izzivi, ki jih prinaša čas, in nespremenljivimi zahtevami, povezanimi z življenjsko odgovornostjo, bo posebej zahtevna naloga v letu, ki je pred vami. Temeljno zdravje in ravnovesje lahko ohranjate v odpiranju spremembam tudi na čustveni ravni.


Značilnosti znamenja

Značilnosti Bika
Bik je znamenje materialnih dobrin in uživanja. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Bik, se pogosto cenijo prav na podlagi pridobljenega premoženja. Pri tem nikoli ne hitijo, saj menijo, da ničesar, kar je v življenju resnično vredno, ne morejo dobiti v trenutku, pač pa se morajo za vredne stvari pošteno potruditi. Tisto, kar začnejo, dokončajo. V negativni postavitvi postanejo posesivni in grabežljivi. Veliko jim pomeni varnost.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled
Predstavnike Bika bomo prepoznali po premišljenem nastopu. Bik se vseh stvari loti stvarno, pri njem ni ne sprenevedanja ne igranja. Ob prvem srečanju utegne občutiti nekaj nelagodja, vendar se s svojo potrpežljivostjo prilagodi vsemu.

Širši okolici se Biki zdijo prijetni, srčni in všečni.

Moda
Biki se najbolje počutijo v kavbojkah in udobnih širokih puloverjih ali srajcah. Všeč so jim naravni materiali, kot so bombaž, usnje in svila, pomembno je tudi, da je oblačilo ustrezne modne znamke.

Intelekt
Za Bika je značilno, da je najbolj nepremakljiv od vseh znamenj zodiaka. Vse hoče ohraniti, obdržati, zavarovati, vse hoče imeti za vedno in nikoli ne pozabi, da je Bog ustvaril brado najprej sebi.

Biki največkrat govorijo počasi. Tudi učijo se počasi, vendar znanje za vedno ostane v njihovi glavi, povrhu pa ga znajo tudi uporabiti v praksi.

Intelekt Bikov bi lahko označili kot metodičen in konservativno naravnan, vendar je tudi taktičen. Bik je zvest svojim zamislim in pri njih tudi vztraja, sploh če gre za njegovo lastnino, užitek, udobje, družino in vse drugo, kar pojmuje za svoje.

Temperament
Karakterno bi lahko to znamenje opisali kot varen breg. Biki so realisti in praktične narave, povezujemo jih s stvarnostjo, živijo z nogami trdno na tleh. Njihov moto se glasi: "Živeti je treba tukaj in zdaj."

Po temperamentu so melanholiki. Radi uživajo v dobri glasbi in hrani. Svet je zanje čudovita pojedina, ki jo je treba okušati z vsemi čuti. Resda se včasih zdijo zadržani in konservativni, vedeti je treba vedeti, da so tudi širokosrčni in strpni ljudje, ki so čudoviti prijatelji in zaščitniki vseh, ki jih imajo radi.

Kuhanje in hrana
Biki potrebujejo dobro domačo hrano, z veliko krompirja, mesa in omak. Kuhinja mora biti karseda tradicionalna, v njihovi posesti pa dobra domača, čim starejša kuharica z recepti. Biki so namreč pravi gurmani, vendar enako kot v jedeh uživajo tudi v kuhanju. Slovijo kot veliki sladokusci.

Dom
Biki veliko vlagajo v nepremičnine, pri čemer so zelo ustvarjalni. Lahko bi dejali, da so pravi hišni mojstri, saj so pri opremljanju praktični in iznajdljivi. Blizu jim je tradicionalno življenje na vasi, po možnosti v hiši z vrtom. Če se Biki odločijo živeti v stanovanju, si bodo izbrali veliko, po možnosti prestižno in z veliko teraso, na kateri bodo lahko uporabili svoj smisel za gojenje zelenja in rož. Med njegovim cvetjem bomo zasledili tudi gozdne sadeže ali kak paradižnik. Začimbe bodo umetelno postavljene med druge cvetoče rastline. Bikom je namreč prirojen čut za estetiko, vrtnarjenje, rastline in zemljo. Seveda na terasi ne smejo manjkati obvezen ležalnik, velika miza, udobni oblazinjeni stoli, električni žar … vse tisto, kar sodi k njihovemu uživanju življenja.

Denar
Biki so prepričani, da človek velja, kolikor ima. Gmotne dobrine jim veliko pomenijo. Biki poskrbijo, da si lahko v vsakem trenutku privoščijo tisto, kar jim bo polepšalo dan.

Praviloma znajo svoj denar tudi oplemenititi; takrat so Biki najsrečnejši.

Služba in delo
Pridnost, vztrajnost, praktičnost in premišljenost, pa tudi samozavest so značilne lastnosti Bikov. Po zaslugi njih so dobri komercialni svetovalci, ki svojemu podjetju prinašajo denar in tudi dobro ime. Biki zmorejo iz nič ustvariti velikanski dobiček in imajo nos za dobre naložbe. Pri vsaki zadevi pa potrebujejo skrbno načrtovanje in trdne poslovne poti. Biki so namreč dolgoprogaši.

Bikom leži samostojno podjetništvo, sploh če je povezano z njihovimi interesi. Tako bodo spretno vodili slaščičarno, cvetličarno, studio za arhitekturo ali notranjo opremo, vrtnarijo, lončarstvo ali umetno obrt, frizerski salon … Spretni so tudi na področju bančništva in nepremičnin.

Partnersko življenje
Partnerstvo je za Bike ključnega pomena. Potrebujejo mir in harmonične odnose, čustvena varnost in stabilnost pa pri njih pomeni, da na svoji posesti živijo udobno družinsko življenje. Biki se navadno poročijo pozno, saj sledijo reklu o štalci in kravci … Na eni strani so hedonisti, na drugi konformisti, ali bolje rečeno, so preplet teh lastnosti.

Biki so izredno ljubeči partnerji, svojo ljubezen velikodušno izražajo, praviloma pa pretiravajo s posesivnostjo – vendar pa partnerja ne zaslišujejo, ne brskajo po njegovem telefonu in ne pregledujejo njegovih žepov.

Biki nimajo prav nobenega posluha za prevare, vendar pa ste lahko obenem prepričani tudi v njihovo zvestobo.

Ujemanje z drugimi znamenji: Rak, Devica, Škorpijon, Kozorog in Ribi

Znameniti Biki:

Janez Pavel II., Elizabeta II, Adolf Hitler, Karl Marx, Katarina Medičejska, Katarina II., Marija Terezija, Gary Cooper, Henry Fonda, Jack Nicholson, Barbra Streisand, Ella Fitzgerald, Johannes Brahms, William Shakespeare, Honoré de Balzac, Sigmund Freud, Emanuel Kant, Salvador Dali, Walter Gropius, Ivan Cankar, Zofka Kveder, Anton Janša, Srečko Brodar, Maks Fabiani, Janez Drnovšek, Nina Osenar, Maša Merc, Jure Košir, Andrej Miklavc.