Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Horoskop

Škorpijon

Napoved za leto 2019

Planet Jupiter v znamenju Strelca ponazarja blagostanje kot idejo, ki se uresničuje predvsem na duhovni ravni. Obdobja novega leta bodo pred vami postopoma odstirala pomen vsakršnega izobilja. Odpadle bodo gmotne skrbi ali strah za lastno preživetje. S tem pa se povečuje možnost za ustalitev in utrditev dobrega počutja. Napredek bo zagotovljen tudi v intelektualnem pogledu. Vaša misel ostaja prodorna, stanovitno zdrava. Prehod planeta Urana v polje Bika lahko sproži občutke neučakanosti ali nemira zlasti v prvih pomladnih dneh in tednih. Morali se boste zatopiti v svoj čustveni svet. Srčna odprtost je povezana s tveganjem, vendar ostaja zato toliko bolj zaželena.Značilnosti znamenja

Značilnosti Škorpijona
Škorpijon je znamenje ogromne notranje moči in sprememb. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Škorpijon, običajno niso lepi, vendar jih obdaja skrivnostnost, strast in magnetična privlačnost. So ekstremisti in so obsedeni s tistim, za kar si prizadevajo. Prizadevajo si, da bi dosegli svoj cilj in se zlepa ne predajo. Njihov slogan glasi »Vse ali nič«. Ni jim mar, koga ali kaj bodo uničili, zanje se zdi pomembno le, da dosežejo svoje cilje, pa čeprav so žrtev sami.

Kako jih prepoznamo na prvi pogled
Škorpijoni so med predstavljanjem zelo zadržani. Bolje se jim je približati previdno in počasi, hitrih kretenj namreč ne prenesejo. V takšnem primeru za trenutek odrevenijo ali celo stopijo korak nazaj, kar je značilno tudi za škorpijona. Kadar se čuti ogrožen, se naredi mrtvega.

Škorpijoni podajo roko oklevajoče, vendar čvrsto. Presenetil nas bo njihov prodoren in močan glas, ki ni nujno glasen. Sicer pa Škorpijoni ne govorijo veliko. Njihov molk utegne sprožiti nelagodje ali celo strah, sploh če se zazremo v njihove hipnotične, skrivnostne in temne oči ter ugotovimo, da so nas v trenutku spregledali. Izrek "ubija s pogledom" lahko mirno uporabimo prav pri opisu škorpijonskega pogleda. Škorpijoni natanko vedo, koga imajo pred seboj, ob tem pa pade odločitev: če smo jim všeč, nas nemudoma sprejmejo in postanejo naši najboljši prijatelji. V nasprotnem primeru je ni sile, ki bi jih prisilila, da bi se še kdaj srečali z nami, če pa bi se to le zgodilo, bi nas mirno prezrli.

Moda
Kar zadeva zunanjost, Škorpijoni največkrat niso nič posebnega ali, bolje rečeno, ne moremo jih uvrstiti med lepe ljudi. Težko bi jih tudi uvrstili med ljudi, ki sledijo modnim trendom. Nikoli ne bodo postali sužnji mode ali ustaljenih norm in prepričanj. Vedno in povsod bodo sledili zgolj lastnemu slogu. Vseeno iz njihove pojave vejeta privlačnost in seksapilnost, ki ne more biti neopažena pri ljudeh, ki zanjo opazovati. Za Škorpijone je pomembno, da so seksi.

Intelekt
Škorpijoni so svojevrstni. Faustovska težnja po raziskovanju življenja jih sili v odkrivanje smisla življenja in smrti. Pri tem znajo prav fanatično pretiravati, zato jih lahko vrže v mračne vrtince, iz katerih pa – kljub napadom tesnobnosti in notranjemu nemiru – vedno vstanejo kot feniks iz pepela. Škorpijon je ustvarjalec in transformator energij. Najbolj se sprosti ob divjanju sil, v viharju, zato za seboj vleče dih nesreče. Zaradi potrebe po spreminjanju stvari je njegovo vedenje pogosto uničevalno.

Škorpijoni so izraziti individualisti. Vsak družbeni pritisk ali zunanji vpliv je zanje neznosen – občuti ga kot atentat na svojo bit. Škorpijone je nemogoče prestrašiti ali stisniti v kot, saj premorejo veliko zalogo notranje discipline, samoobvladovanja in hladnega dostojanstva, njihov duh pa je osredotočen na točno določen cilj. Škorpijoni so ustvarjalci, ki ne bežijo pred odgovornostjo in z dostojanstvom branijo vse svoje odločitve. Vedno namreč stojijo za svojimi besedami. Četudi jim grozi nevarnost, so vedno zbrani, nikoli ne prosijo za milost, seveda pa tudi od njih ne gre pričakovati milosti.

Ljudi, rojene v znamenju Škorpijona, skozi življenje vodi intuicija in ne analiza.

Temperament
Karakterno plat tega znamenja lahko označimo kot dinamično obliko energije reke. Pripadniki tega znamenja so strastni in premorejo močno voljo. Instinkti se pri njih izražajo prek napetosti, ki jih navadno sprostijo v spolnosti. Škorpijoni so na zunaj flegmatiki, v sebi pa koleriki. Nemudoma se odzovejo na provokacije iz okolice, vendar se znajo dobro nadzirati. Nikoli ne popravljajo ljudi, ki so jih narobe razumeli, zato so prav Škorpijoni od pripadnikov vseh zodiakalnih znamenj najtežje razumljivi in najmanj razumljeni. V zodiakalnem krogu slovijo kot "najslabši" ljudje. Toda če boste o tem povprašali prijatelja kakega Škorpijona, vam bo povedal, da na svetu ni boljšega človeka, kajti Škorpijoni so za prijatelje pripravljeni umreti. Ko pa gre za sovražnike, ne poznajo milosti. Škorpijoni so maščevalni in nevarni, in kot smo že spoznali, ne poznajo sredine.

Kuhanje in hrana
Kuhanje in prehranjevanje za Škorpijone nista na vrhu prioritet, če pa se že lotijo kuhanja, ste lahko prepričani, da bo jed pripravljena s posebno strastjo.

Škorpijoni obožujejo hrano, ki jim vzburi čustva, ki je začinjena tako, da izmami celo kakšno solzo, zato radi posegajo po mehiških, indijskih in drugih eksotičnih jedeh.

Dom
Škorpijonom dom kot varno ognjišče ne pomeni prav veliko. Vseeno bodo kotiček, ki ga pojmujejo kot svojega, skrbno varovali in skrbeli za njegovo čistočo. To znamenje je namreč pripeto na "praizvor" svojega bivanja, le redko pa na določeno bivališče, zato se Škorpijonom selitve ne zdijo naporne. Navadno se selijo v kraje, kjer si služijo kruh, ali pa sledijo trenutnemu navdihu, če menijo, da morajo kak kraj spoznati in ga raziskati.

Denar
Denar ima za Škorpijone velik pomen, predvsem zato, ker mu prinaša občutek moči, svobodo in nadzor. Z denarjem znajo dobro ravnati, tako s svojim kot tudi s tujim, zaradi česar so izvrstni na področju denarnih vlaganj. Blizu so jim borzne špekulacije, saj so zanje poseben izziv. Poleg tega znajo utajiti kakšno davčno obveznost in tudi črni trg jim ni tuj.

Njihov moto se glasi: "Človek, ki ima več zlatih palic, je zmagovalec."

Služba in delo
Na poslovnem področju se Škorpijoni izkažejo pri vseh delih, ki se jim lahko posvetijo z vsem svojim bitjem. Pripravljeni so trdo delati, potrebujejo občutek varnosti in so zelo podjetni, vendar nikdar nestrpni. Vedno potrpežljivo čakajo na svojo priložnost.

Škorpijoni ne smejo ostati brez dela, kajti v tem primeru imajo preveč energija, ki jo utegnejo uporabiti tudi v slabe namene. Radi imajo reorganizacije, rekonstrukcije, iskanje novih poti, zadeve znajo postavljati na glavo.

Partnersko življenje
Škorpijonom je zelo pomembno, da partner ni hladen. Če se njihova ogromna zaloga energije v odnosu ne bo izrabi, nastanejo težave. V stresnih obdobjih partnerskega življenja utegnejo priti na dan ljubosumnost, molčečnost in maščevalnost. Škorpijoni imajo namreč svoje ideale in jih je težko zadovoljiti. Poleg tega imajo izdelane mehanizme in strategije, kako zavarovati svojo čustveno občutljivost. Svoje odnose vidijo črno-belo, zaradi česar so lahko brezmejno nežni, romantični in čustveno zvesti, če se kaj zalomi, pa naravnost grozni. Škorpijoni se zavedajo, da je življenje z njimi težko, vendar se kljub temu nočejo spremeniti. Njihov moto se glasi: "Vzemi ali pusti."

Škorpijoni se odločijo za skupno življenje ali poroko, ker potrebujejo miren pristan, vendar niso "lahek plen". Škorpijon je edino znamenje zodiaka, ki zna zares razlikovati med ljubeznijo in seksom.

Ujemanje z drugimi znamenji: Kozorog, Ribi, Bik, Rak, Devica

Znameniti škorpijoni:

princ Charles, Robert Kennedy, Martin Luther, Franćois Mitterand, Nehru, Indira Gandhi, Marija Antoinetta,
Richard Burton, Charles Bronson, Alain Delon, Rock Hudson, Burt Lancaster, Grace Kelley, Katharine Hepburn, Vivien Leigh, Tatum O`Neal, Leonardo Di Caprio, Danny De Vito, Fjodor Mihajlovič Dostojevski, Margaret Mitchell, Andre Gide, Astrid Lindgren, Claude Monet, Pablo Picasso, Auguste Rodin, Niccoló Paganini, Marie Curie,  Bill Gates, Diego Maradona, Charles Manson, Anton Funtek, Mile Klopčič, Cene Vipotnik, Ivan Pregelj, Josip Ribičič, Anton Kuhelj, Fran Miklošič, Janez Bleiweis, Tomaž Hren, Alenka Godec, Borut Pahor, Tomo Česen, Alojzij Šuštar, Miha Brejc.