nedelja, 04. november 2012
Naša hrana ni le bolj sintetična, kot je bila kdajkoli, ampak skupaj z njo zaužijemo še precej vprašljivih snovi in onesnaževalcev, ki ogrožajo naše …
več
četrtek, 20. oktober 2011
Število ekokmetij se pri nas povečuje, narašča tudi povpraševanje po ekoživilih, vendar smo še vedno daleč od želenih ciljev, ugotavljajo na Inštitutu …
več
ponedeljek, 25. april 2011
Sirotkine beljakovine so najkakovostnejše beljakovine, kar jih lahko dobimo s hrano. Med prebavo in presnovo imajo največji izkoristek in najvišjo …
več
četrtek, 23. september 2010
Se tudi vam včasih zdi, da je pri eko-izdelkih v ceni ena ničla preveč?
Enako velja tudi za izdelke za diabetike in izdelke brez glutena.
Ali nas trgovci …
več
četrtek, 05. avgust 2010
Zamislimo si jutro, nekoliko kislo in tako ali drugače nespodbudno. Kaj naj zdaj z njim? Takole naredimo: v kozarec damo žličko medu, prilijemo malo …
več
torek, 30. marec 2010
Ste naveličani običajnega preživljanja dopusta, ste zgroženi ob hordah obiskovalcev najbolj obljudenih turističnih točk? Vam gredo bliskavice skupin …
več
ponedeljek, 29. marec 2010
Za vse, ki jih zanima drugačno preživljanje prostega časa, čim bližje neokrnjeni naravi in ob uživanju ekološko pridelanih dobrot, objavljamo seznam …
več
ponedeljek, 09. november 2009
Ker je prav zdaj čas za nabiranje divjih ali kupovanje gojenih jesenskih prehranskih dobrin, ni odveč, če si jih omislimo kako košaro ali kilogram več …
več