Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kdo bi imel otroka v teh časih?

Citiraj
Morda je vprašanje slišati malo čudno, ampak me res zanima, kako resnično imeti otroka glede na to, da je časa bolj malo, denarja pri večini še manj, poleg tega je socialna mreža, ki je nekdaj živela z otrokom, bolj ohlapna ali je sploh ni ... Pa ful enih negotovosti in vsega ... V bistvu to sploh ni več vprašanje srca, ampak danosti okolja. Kar je zelo žalostno. Kaj pa drugi mislite?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Nalinka ti sam uživej ob delu tega in če maš željo ga kar naredi...pravjo da se potem itak vse uredi:)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Res je :)))
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
večina mojih prijateljev pravi, da bi jih imela, če bi se rodili pri petih letih .....posvojiti pa nočejo?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja, Miro, ampak starejši bi najbrž rekli - vedno se najde pot - tako je bilo tudi nekdaj (in na primer pri mojih starših). Samo je pa najbrž res, da je bilo včasih vseeno lažje. Najbrž danes brez podpore družine - staršev in starih staršev - sploh ne gre - vsaj na primer z varstvom, pa če lahko živiš pri starših, to niti ni slabo - veliko jih zgradi oz. dozida en del v svoje stanovanje.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zanimiva debata... Jaz mislim, da je to v prvi meri vprašanje posameznika oz. para, glede na to kako bo peljal življnje - samo v kariero in individualne aktivnosti ali pa bodo del njegovega življenja tudi otroci? Res je, da današnje razmere niso rožnatem mislim pa, da je treba stvari vnaprej načrtovari. Ko se odločimo, da bomo imeli otroke, da si vsaj okvirno sčekirano nekaj stvari (pa ne glede financ, ker to se res vse poštima): a sva s partnerjem dovolj zrela; kako bomo kvalitetno namenili čas otroku (glede na preobremenjenost), kdo nam bo pomagal pri varstvu otrok (to je eno najbolj pomembnih vprašanj, če sta oba starša polno zaposlena), kdo, ko bo otrok zbolel; koliko dovoljujejmo, da se ostali (sorodniki, prijatelji, varstvene organizacije...) vtikajo v našo vzgojo in kako bomo to urejali; kako bomo presegli slabo vest (ki se vedno pojavi), zaradi pomanjkanja časa; itd.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mislim, da je treba dobro premisliti, preden se odločiš za otroka. Tudi če je s finančne strani vse poštimano, je treba biti temu dorasel. Tisti, ki misli, da se ne bo nič spremenilo, se moti. In tudi tisti, ki misli, da bo vse lahko počel enako kot prej, se moti. Ko pride otrok, je potrebno veliko prilagajanja. Nekatere stvari je pač potrebno odložiti na kasnejši čas. Kdor ni pripravljen na takšno spremembo, ni zrel za otroka.
Na vrh Sledi ZS Objavi