Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Ljubezen po ločitvi ... je sploh možna

Citiraj
Z ženo , uradno je še zmeraj, živiva ločeno že eno leto in pol . To leto je bilo zelo težko in navsezadnje sem le prebolel tudi to . Ampak sedaj po enem letu in pol sva postala prijatelja in se veliko pogovarjava. Prišlo je tako daleč da mi je žena celo zaupala da je imela in ga ravnokar končuje razmerje z drugim poročenim moškim. Jaz jo imam še zmeraj neizmerno rad in sem pripravljen ponovno vzpostaviti odnos ona bi tudi ampak v to ni ravno prepričana . Kakšno bo živlenje kakšen bo odnos ali je sploh možno zaživeti nazaj s partnerjem kateri te je zapustil? Veliko sva se pogovarjala in odkrila vzroke za najin razhod in oba hočeva stopiti korak naprej in začeti znova . Je to smiselno ali je to umiranje na obroke???
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tara ja to so težka obdobja življenja jaz poskušam razumeti ženo kot ona poskuša razumeti sama sebe . Pozadnjem mesecu druženja sva skupaj ugotovila da je bilo ločeno življenje nujno potrebno kajti skupaj res ni več šlo zaradi stalnih prepirov. Mislim da sva kar oba kriva da je do tega prišlo. Ampak sedaj ko je ona probala živeti sama imeti tudi drugega pa pravi da to ni to da je razdrla svojo pa če bi nadeljevala z ljubimcem verjetno tudi ljubimčevo družino in se počuti zelo krivo, za korak nazaj se pravi v zakon z mano pa pravi da nima energije. Ravno danes sva preživela čudovit večer na koncu je pa rekla da ji vse skupaj pobira preveč energije da to spet ni to . Čisto sem zmeden ker res ne vem kaj naj si mislim in kaj naj naredim? Ali je potreben čas in kaj naj naredim da obdržim družino ??
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Yariku, kaj pa če skušata stvari malo ustaviti; v zadnjih mesecih sta oba šla kar čez nekaj preizkušenj, stisk, bolečih procesiranj. Verjamem, da je žena utrujena in brez energije; ti pa zmeden. Morda si vzameta nekaj časa, da se stvari umirijo, da se vsak sam sooča s svojo bolečino in stisko; da v tem trenutku ne sprejemata velikih odločitev. V odnosu poskušajta stvari urejat čimbolj mirno in prijateljsko ... Še vedno pa sem prepričana, da bi vama koristila kakkšna partnerska terapija.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tara vse kar si napisala drži. Žena pravi da ji vse to jemlje energijo in da se tega ne gre več . Tudi kar se tiče terapevta pravi da naj grem sam da ona tega ne potrebuje , da vse točno ve kako in kaj ampak za reševanje morata biti oba pripravljena sodelovati. Pravi da naj delam na sebi kar tudi počnem že lep čas ampak stvari se ne premaknejo. Ko pa se že, se pa žena ustraši in pravi sama sebi da to nikamor ne pelje . Kdo bi to razumel ker jaz enostavno ne......
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Najbrž se je res potrebno ustaviti in pogledati vajin odnos z distance. Morda se celo za nekaj časa oddaljita eden od drugega - tako boš tudi ti, yariku, videl vajin odnos v drugačni luči, ki bo obema pokazala, kako naprej. Če pa si sam vseeno želiš na terapijo, mislim, da je to dobra zamisel v vsakem primeru, tudi če ona ne želi iti.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Njej je škoda energije, kaj pa tebi? Ti je vredno vlagati toliko truda v vaju oba? razčisti najprej pri sebi, kaj bi ti rad, ne glede na to, kaj bi ona rada.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Yariku, takšen nerešen odnos se lahko vrti mesece in leta in vse, kar prinese, je slabo počutje in nizko energijo. Tega pa si ne želi nihče. Predhodnici Tesa in tara sta ti svetovali po mojem najboljšo rešitev - terapevt. Ne imej strahu pred njim. četudi pri njem odpiraš zelo boleče točke svojega življenja, je to na dolgi rok zelo koristno in prinese vsaj napredek v odnosu. Morda vaju z nekdanjo ženo ne bo vnovič pripeljalo skupaj, a če bosta razrešila nerešene stvari, bo tudi to zelo veliko. Konec koncev bosta samo na ta način lahko res neobremenjeno stopila naprej. Zdaj se, vsaj meni se tako zdi, nenehno vrtita v krogu. Vsaj ti, Yariku, se. Naredi to zase in pojdi do terapevta, če bo žena za, pojdita oba. Srečno!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
yariku popolnoma te razmem.. Sama sem imela podobno izkušnjo, le da še nisem poročena in da sem prvega fanta zapustila, ker sem mislila,da to ni to, potem pa mi je bilo zelo hudo, nikakor nisem mogla tega preboleti, da sem šla k drugemu. Poskušala sem se že večkrat vrniti, dala povod, a ni šlo... Ne vem zakaj. Bala sem se, nisem bila prepričana, še vedno so me motile nekatere njegove stvari, pa tudi nov odnos z novim fantom mi je to nekako preprečeva. Kaj bi bila prava rešitev ne vem. Obiskala sem že enega terapevta in nekaj časa je bilo bolje. Upam, da bo čas prinesel pravo rešitev, tudi tebi želim dobro okrevanje in čimboljši rezultat te godlje.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Živjo vsem ...res je imate prav rad bi šel do terapevta da se malo spravim k sebi kajti pobralo mi je vso energijo po prvi ločitvi je bilo hudo sedaj je še huje .. tega sem se najbolj bal in obenem upal da bova sposobna najin odnos ponovno obuditi pa ne gre. A kdo ve za kakega terapevta v okolici nove gorice?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
bravo Veroni! Čestitam! Nisi ničvredna. Tudi jaz se postavljam na noge...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Koliko razpadlih zakonov in zapuščenih otrok! Zanima me, če je to potrebno. Z možem na primer sva imela pred nekaj leti hudo krizo - jaz sem bila za ločitev - vendar sem bila vseeno toliko, da sem privolila v partnersko terapijo pri Gostečniku. In kako prava je bila ta odločitev! Pomagal nama je videti osnovni problem: slabo komunikacijo in obtoževanja oziroma projekcije. To je bil lep začetek. Nato sva začela še s holotropnim dihanjem, da sva nekeko odprla in počistila svoje globoke rane in sedaj sva, no sedaj se ponovno in še bolj ljubiva. Oba se strinjava, da najina ljubezen in razumevanje raste in oba sva presenečena in presrečna. No, da ne bo zgledalo preveč happy end: še vedno se spreva, še vedno so slabi dnevi, ampak sedj veva kako čez to. Pa veliko se pogovarjava, odkrito!
Na vrh Sledi ZS Objavi