Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Je ekohrana draga?

Citiraj
Zanima, me, kakšno mnenje imate vi o cenah ekohrane. Včeraj je bil ekopraznik pa smo lahko slišali kar nekaj mnenj. Kmetje se pritožujejo, da jih država premalo spodbuja, distributerji nižajo cene in zahtevajo velike odkupe - potem to prodajo seveda dražje, potrošniki pa pravijo, da je predrago, še enkrat dražje kot običajno, potem pa spet slišimo, da to ni res, da je treba samo poiskati pravi čas - in takrat je cena ekohrane (npr. na tržnici) enaka cenam konvencionalne hrane ... Ali je po vašem takšna cena zato, ker je to trend ali ceno opravičuje delo - ki naj bi bilo težje, ker je več ročnega dela, nič špricanja itd. ...? Kaj mislite?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Eko je ratal modni trend, cene so absolutno previsoke tako na eko tržnici, da o cenah v trgovinah z zdravo hrano sploh ne govorim. Še najbolje prideš čez, če se direktno dogovoriš z eko kmetom za odkup pridelka.
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil Betica dne nedelja, 12. september 2010 ob 12:09
Citiraj
Ja, sem pa slišala, da ravno pri teh, ki imajo normalne cene, težko prideš noter, ker imajo že dovolj kupcev ... Če imajo normalne cene, hitro prodajo ... Po tržnicah, sploh na glavni v LJ je pa tako, da je to kot za bolj premožne meščane, ostali pa ... je boljše, da poiščejo in se znajdejo drugje oz. sami začnejo saditi in pridelovati zase.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Varinata je, da na konvencionalni tržnici poiščeš kako mamco, ki prodaja pridelke samo prakrat na teden v omejeni količini, ker so pridelki iz njenega vrta. Sicer nimajo eko certifikata, so pa zagotovo skorajda nešpricani in po "normalni" ceni. No, tudi o visokih cenah zelenjave na tržnici, ki ni eko bi se lahko pogovarjali...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Po mojem bi se morali potrošniki bolj organizirat, pa "bojkotirat" te velike nakupovalne centre, hipermarkete ... (ki imajo v trenutnih kriznih razmerah itak največje dobičke - zaradi nas!!!!). Če se nas bi več ob nedeljah zapeljalo k kakšnemu eko kmetu po ozimnico ali zabojček zelenjave, sem prepričana, da bi bila tudi ponudba z njihove strani večja. So nas pa "ta veliki" trgovci ujeli v potrošniško odvisnot in nas lepo ob sobotah in nedeljah dobijo v v velikih Centrih ... Višje cene pri eko izdelkih, med drugim, pripišimo kar sebi ... da ne govorim, da država na tem področju kar spi; njo pa itak lobirajo "ta veliki".
Na vrh Sledi ZS Objavi